Calla Lily Stages


Calla Lily Stages

Zantedeschia "Calla Lily" er en elegant utseende blomstrende plante som er en favoritt for hager, containere og spesielt som friske snittblomster. Det regnes som en staude i USDA hardførhet soner 8 til 11 og igjen i bakken året rundt. I lavere, kaldere soner som opplever frost og fryse, men er Calla lilje en årlig som må enten bli dyrket i potter og lagret inne over vinteren eller gravd opp fra bakken i høst.

Planting


Calla liljer er vanligvis vokst fra en pære, eller jordstengler, som er plantet på våren når jorda har varmet til rundt 60 grader F. Lavere temperaturer vil forsinke pære fra begynnelsen scenen for å utvikle røtter. I beholdere, bør Calla lilje pære bli plantet to inches dyp, men plantet i hagen, bør det være 3 til 4 inches dyp. Hold jorden fuktig, men aldri soggy. Calla lilje pærer er utsatt for råte hvis de oppbevares i vannmettet jord i lange perioder.

Voksende


Den plantet Calla lilje pære vil utvikle en betydelig rotsystem og begynner å vise over bakken blad skyter ganske raskt når jorda er varm og du regelmessig vanne området for å holde på fuktigheten i jorda. Konsekvent jordfuktighet er viktig i vekst stadium av Calla liljer. Løs, godt drenerende jord med organisk materiale er å foretrekke. En langsom frigivelse gjødsel kan bli spredt rundt i bunnen av anlegget etter at bladene er etablert. Organisk mulch kan også spres rundt anlegget for å bidra til å beholde fuktigheten i jordsmonnet.

Blooming


Avhengig av hvor mye sol din plantet Calla lilje mottar, vil planten begynner å blomstre i åtte til 16 uker etter planting. Calla liljer kan dyrkes i full sol til delvis skygge, men mer sol anlegget mottar i den voksende scene, jo raskere vil produsere blomster. Blomstene kan bli kuttet fra anlegget for friske buketter og til deadhead anlegget for fortsatt blomstringen. Calla lilje planter har en lang blomstrende periode når jorden holdes fuktig og ikke for varmt. Etter din Calla lilje plante slutter å produsere blomster, fortsette å vann og la bladverket på planten til å produsere mat for pæren under slik at den kan blomstre året etter.

Dvalen


Når bladene har naturlig nok slått til gul eller brun på din Calla lilje, så hogg den av anlegget på jorda. Calla lilje pærer trenger å gå inn i en dvalen stadium av flere måneder, noe som betyr, i varmere klima, må du slutte rutine vanning til våren. I områder som er kaldere og erfaring frost og minusgrader, grave Calla lilje pære fra bakken og butikken i sand eller torv mose på et sted som har en temperatur på 60 til 70 grader F. Container-vokst Calla liljer kan flyttes innendørs i løpet av vinteren med lys vanning en gang i måneden. Når trusselen om frost er over i løpet av våren, plante pære eller returnere beholder utendørs.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler