Hovudside

Potte Jasmine Planter

by Walther

Potte Jasmine Planter

Jasmin planter er en flerårig favoritt blant gartnere, og tilbyr frodige eviggrønne blader og voksaktig, delikate blomster. Gartnere på jakt etter dekorativ verdi og ekstraordinær duft har et utvalg av jasmin planter å velge mellom som kan bli puttet og brukes til å krydre opp en naken utendørs terrasse, veranda eller hjemme portrom.

Arabian Jasmine


En opprinnelig fra India, arabisk jasmin (Jasminum sambac) er en eviggrønn jasmin arter som egner seg for dyrking i en innendørs eller utendørs pott. Anlegget tilbyr blanke, grønne blader og duftende hvite blomster som etter hvert blir rosa. Blomster vises i sommer, og kan være opptil to inches i diameter. Dyrke arabisk jasmin i en full sol eller delvis sol plassering i USDA sone 9 til 11. Anlegget kan også tolerere sone 8, hvor den vil dø om vinteren og reseed våren. Plant arabisk jasmin i en godt drenerende jord og vann fritt i vekstsesongen, tilbakeholdt vann i løpet av vinteren.

Pink Jasmine


Også kjent som vinter jasmin, er rosa jasmin (Jasminum polyanthum) en blomstrende eviggrønn klatreplante som stammer fra det vestlige Kina. Vintreet tilbyr klynger av duftende hvite blomster, som kontrast pent med plantenes olivengrønne blader. Anlegget får sitt vanlige navn fra sine blomsterknopper, som er en skygge av rose rosa. Rosa jasmin kan vokse til å være opp til 20 meter i ideelle forhold, men det vil være mye mindre når dyrket i en container. Plante rosa jasmin i et godt drenering, fuktig jord i USDA sone 8B til 10. Vintreet vil tolerere fullt sollys eller lys skygge.

Stjerne Jasmine


Stjerners jasmin (Jasminum nitidum) er en fjær blomstrende jasmin plante som tilbyr rike grønne blader og små, stjerneformede blomster. En av de mer duftende jasmin arter, er stjerne jasmin ofte dyrket som en liten busk eller beholder anlegget. Stjerners jasmin svarer godt til beskjæring, og kan gjøres om til en kompakt busk. Dyrke stjerners jasmin i en pott med et godt drenering, fuktig jord i full sol. En opprinnelig fra Papua New Guineas Admiralitetsøyene, anlegget har liten toleranse for skygge eller frost, og vil bare virkelig trives i USDA sone 10 og 11. Anlegget kan overleve vintrene i sone 9 hvis mulched.