Hovudside

Hvordan midlertidig å stenge et rom av

by Walther

Hvordan midlertidig å stenge et rom av

Mange huseiere har ekstra rom som sjelden eller aldri brukes, for eksempel lagerområder, gjesterom og andre. Oppvarming og kjøling disse rommene legger til den generelle energikostnadene ved å drive en husholdning unødvendig. Siden disse rommene er bare opptatt av og til, er det fornuftig å stenge dem av midlertidig til du trenger dem. Lukking av ubrukte rom tar svært liten tid, men kostnadsbesparelsene er ofte betydelig.

Bruksanvisning


•  Angi ubrukte rom og finne noen varme- og ventilasjonsåpninger eller enheter. Steng av radiatoren og slå av noen vindus air condition enheter helt. Lokalluftventilene, ved hjelp av en gardintrapp hvis de er i taket, og lukker ventilene fullt så ingen luft strømmer ut.

•  Slå opp i det indre av eventuelle peiser i rommet for å sikre spjeldet er helt lukket og metallplaten dekker hullet. Hvis det er åpent, finner du knott eller bar i den øvre foran peisen og skifte den eller slå den inntil spjeldet lukkes.

•  Slå av eventuelle vannforsyninger i rommet, for eksempel i et bad, ved å finne sølv knotten bak toalett, dusj eller under synker. Snu dem mot urviseren så langt som mulig for å lukke dem. Dette hindrer rennende toaletter eller vannlekkasjer, som kan gå ubemerket grunnet rommet blir stengt av.

•  Lukk døren til rommet fullt for å stenge rom av fra resten av hjemmet. Forsegle bunnen av døren ved å plassere et utkast Dodger langs hele bunnen for å forsegle åpne sprekker. I stedet for et utkast Dodger, kan du bare rulle opp et håndkle eller teppe og greier det på bunnen av døren.

Tips og advarsler


  • Aldri stenge mer enn 15 prosent av ditt hjem eller rom som er større enn 100 kvadratmeter, siden dette vil redusere den totale energieffektiviteten i hjemmet ditt.
  • Hvis du har en ny sentral luft og varme system, må du kontakte leverandøren før lukking av eventuelle vents siden det kan skape overtrykk i noen systemer.
  • Aldri stenge rom som inneholder termostat.