Hovudside

Hvordan Sprout en Tulip Poplar Tree

by Walther

Hvordan Sprout en Tulip Poplar Tree

Tulipan poppel (Liriodendron tulipifera) er et løvtre tre hører hjemme i det østlige USA. Tulipan poppel er en raskt voksende treet som kan nå massive høyder på 200 meter ved forfall. Slående gul-grønn og oransje blomster vises i mai og juni. Ved tidlig på høsten, er den blomstrer erstattet av klynger av frøkapslene. Bladverket har en gul utseende våren, snu mørk grønn i sommer og tilbake til gul i høst. Selv om tulipan poppel er ofte spredd fra borekaks, er treet ikke vanskelig å spire fra frø.

Bruksanvisning


•  Samle et frø pod fra en frisk tulipan poppel treet når frøkapslene slå tørr i september eller oktober. Spre frøkapslene på et brett i varmt, godt ventilert sted før frøene er tørre og kan enkelt fjernes fra pods.

•  Sug tulipan poppel frøene i en bolle med varmt vann over natten. Gni frøene på vindu skjermen eller stykke netting for å fjerne den kjøttfulle ytre belegg.

•  Klargjør et sted hvor tulipan poppel frø vil bli eksponert for sollys om morgenen, men beskyttet fra solen under den varmeste delen av dagen. Løsne jorda i planting området til en dybde på 8 til 10 inches, ved hjelp av en spade eller spade. Plante en tulipan poppel frø i jorda, og deretter dekke frøet med 1/4 tommers av jord.

•  Vann området lett. Ikke over-vann, eller poppel sæd kan råtne i vintermånedene. Dekk til planting området med 3 til 4 inches av mulch som halm, barnåler, hakkede blader eller strimlet bark.

Tips og advarsler


  • Tulip poppel frø kan også plantes om våren, men frøene skal stratifisert først, da frøene krever tre til seks måneder av kulde før de vil spire. Plasser en blanding av sand og halvparten har torvmose i en plastpose. Fukt blandingen slik at den vil holde sammen, men ikke så våt at det drypper. Plassere tulipan poppel frøene i blandingen, deretter knytte toppen av posen. Plasser posen i kjøleskapet til våren.