Hovudside

Stor kapasitet Parafin Lanterns

by Walther

Stor kapasitet Parafin Lanterns

Parafin lanterner er håndholdte bærbare lamper som gir lys ved å brenne parafin med en filt eller bomull veke. Lyset er innkapslet i en wire-bevoktet glass kloden. Parafin lanterns er ment å bli gjennomført mens tent Parafinlamper er ment for stasjonær bruk og er ikke flyttet etter veken er antent. Robuste og pålitelige parafin lanterner brukes til utendørs belysning behov for gårdsarbeid, camping, fiske og jakt. Innendørs, parafin lanterns gi lys under strømbrudd eller brukes som aksent lys.

Wick


Parafin veke lanterner operere med en enkel mekanisme, noe som et stearinlys. Lampen har en drivstofftank utstyrt med en brenner på toppen med en veke som mater lykt drivstoff. Når veken er antent, brenner den absorberte parafin for å frembringe en lys, klar flamme. Som veken brenner, trekker Kapillarkrefter ekstra drivstoff fra lykt tank.

Flamme kontroll


Lysstyrken på lykten er avhengig av størrelsen på flammen. Flammestørrelsen blir styrt av en tannmetallhjul som hylser veken. Hvis hjulet dreies for å eksponere en større mengde av veken, er flammen større og gir mer lys. Når veken er slått ned, er flammen liten og lyset dempes. Tykkelsen av veken også påvirker størrelsen av flammen. En 12-unse kapasitet lampe med en halv-tommers bred veke vil produsere åtte stearinlys kraft av lys og brenne ca 30 timer.

Kapasitet


Vanligvis parafin lanterns har en 12-32 oz. kapasitet, men 84 oz. kapasitet stridsvogner er tilgjengelig som vil brenne i opptil 72 timer uten etterfylling. Flertallet av lykter er utformet for å brenne parafin kan også brukes til å brenne vanlig lampeolje eller citronella å frastøte insekter.

Samle parafinlamper


Antikke parafinlamper er høyt verdsatt av samlere. The National Association of Aladdin Lampe Samlere og Historisk Lighting Society of Canada har møter, utstillinger og salg hendelser hvor en rekke forskjellige størrelser og typer av parafin lanterns vises. "Aladdin The Magic Navn i Lamper" av JW Courter, gir et vell av informasjon for å hjelpe amatørsamleren skille mellom en autentisk parafin lampe, laget hundrevis av år siden, eller en vellaget kopi.