Hovudside

Hjemmelaget Dry Klesvask Såpe

by Walther

Hjemmelaget Dry Klesvask Såpe

Hvis du er lei av å bruke store mengder penger på vaskemiddel, prøve å lage din egen. De fleste hjemmelagde tørre vaskerom såper består av revet bar såpe, vasking brus, natron og boraks. Disse ingrediensene jobber sammen for å rydde grundig tøyet.

Bar Soap


Når du velger en bar såpe å rive, vurdere eventuelle duft eller kjemisk sensitivitet du eller et familiemedlem kan ha. Aldri gjøre vaskemiddel med en såpe du ville ikke bruke på din egen kropp, spesielt fordi spormengder av såperester kan forbli på hvitvaskede klær.

Selv om du kan bruke en hvilken som helst bar såpe for å skape et tørt tøy såpe, er Fels-nafta et spesielt godt valg. Denne heavy-duty såpe fungerer godt på vanskelige flekker, og det er ideelt for folk med sensitiv hud.

Rist Fels-nafta med en ostehøvel, eller, hvis du foretrekker, en food prosessor, før du legger den til resten av dine tørre Vaskemiddel ingredienser. Riv en halv bar for å legge til en standard størrelse oppskrift.

Vasking Soda og Baking Soda


Vaske brus og natron både arbeid for å oppløse flekker og fjerne lukt fra skittentøy. I tillegg vaske brus bidrar til å hindre hardt vann fra å forlate spor mineralforekomster på klærne. Dette øker levetiden på plagg.

En standard tørt tøy såpe oppskrift inneholder en kopp hver av vask brus og natron. Selv om du ikke trenger å beskytte huden mot natron, er vasking brus litt mer etsende og kan irritere sensitiv hud. Bruk hansker når du håndterer store mengder av dette kaustisk soda for å forhindre potensiell irritasjon. De fleste større supermarkeder selger vasking brus; se etter den i husholdningen renhold midtgangen.

Boraks


Boraks fungerer som en hvitere og fjerner lukt klær. Selv om det er trygt å håndtere, holde det borte fra små barn fordi inges boraks krystaller kan skade deg. De fleste store supermarkeder selger boraks; vil du ofte finne den i vasken eller vaskemidler midtgangen.

Bruk en kopp boraks til en standard størrelse tørt tøy såpe oppskrift.

Hvordan bruke din Klesvask Såpe


Når du har lagt alle ingrediensene til hjemmelaget tørt tøy såpe, bland dem til å kombinere og bruke ca 2 ss. per last av Klesvask.

Fordi såpe ikke produserer mye skum, kan du bruke den selv i høye energieffektiviteten vaskemaskiner.