Hovudside

Elm Tree Sykdommer og plantevernmidler

by Walther

Elm Tree Sykdommer og plantevernmidler

Almetrær (Ulmus spp.) Er løvtrær med høye grener og en spredning baldakin som er distribuert vidt over den nordlige halvkule. Barken er ridged og lys brun. Bladene har saw-toothed kanter. De ble en gang plantet mye på hovedgatene i hele USA, men sykdomsproblemer har desimert sine tall. Elms er underlagt en rekke skadeinsekter og soppsykdommer som krever plantevernmidler for å sikre deres overlevelse.

Dutch Elm Disease


Nederlandsk alm sykdommen ble først rapportert i 1930 i USA. Det er forårsaket av en sopp som heter Ophiostoma ulmi, som overføres gjennom barkbiller eller ved roten pode, ifølge North Dakota State University nettsted. Symptomer på nederlandsk alm sykdommen inkluderer gulning, curling og visner av løvverk på toppen av treet. Dette kan utvikle seg til streaking av veden. Hele grener kan bli brun, og treet gradvis dør. Selv om ingen metode for å eliminere nederlandsk alm sykdom eksisterer, kontrolltiltak inkluderer sprøyting trær med plantevernmiddelet dursban å kontrollere biller, fjerning og deponering av berørte grener og plante nye, resistente varianter av alm for å erstatte dem.

Anthracnose


Anthracnose er en sykdom som kan ramme en rekke trær, inkludert almetrær. Denne sykdommen er forårsaket av en gruppe av sopp som forårsaker lesjoner på blader, stengler, blomster og frukt av alm treet. Det kan føre til defoliation av treet fra dieback av berørte grener samt gjøre treet mer mottakelig for andre sykdommer og angrep. Cankers kan vises på greiner, forebygge nye knopper fra forming. Soppsporer kan spres med luft eller ved sprut av regn. Å bidra til å kontrollere Anthracnose, beskjære grener for å gi rom for god luftsirkulasjon i hele treet og for å hjelpe fordampning. Fjern løv, kvister og grener å begrense spredningen av sporer, ifølge University of Illinois Extension Service nettsted. Begrave eller brenne berørte løvverk. Påfør et soppmiddel som anbefalt av din fylkeslandbruks forlengelse.

Elm Yellows


Elm gulfarger er forårsaket av en mykoplasma-lignende organisme, det vil si et patogen klassifisert mellom et virus og bakterier. Det er gjennomført til almetrær med blad-hoppers og forårsaker gulfarging av bladene, som deretter brun og curl. Det kan også gul yteveden og forårsake en særegen vinter lukt som kommer fra barken, ifølge ElmCare. Kontroll av sykdommen er gjort ved å fjerne infiserte trær og ødelegger tre, så vel som styring av blad-trakten populasjon med plantevernmiddel metoksyklor emulgerbart konsentrat anvendes når knopper brekke.

Insekt Problemer


Almetrær kan bli angrepet av flere andre insektarter, inkludert alm blad bille, alm blad-miner, sigøyner møll sommerfugllarver og asiatisk lang-horned bille. Kontrollere disse skadedyr er gjort med systemiske insektmidler som imidakloprid, Abamectin og acephate, ifølge University of Minnesota entomolog Jeffrey D. Hahn.