Hovudside

Forskjellen i Evergreen Needles

by Walther

Forskjellen i Evergreen Needles

Evergreens er vanlige landskaps- og hageplanter. Disse trærne produserer nåler som holder seg grønn hele vinteren, og gir interesse for ellers golde landskap. Ikke alle eviggrønne planter, er de samme. Hver art har sin egen jord, vann, temperatur og lys krav. Kjenne forskjellige former og størrelser av eviggrønne nåler kan hjelpe huseiere identifisere sine trær og gi dem rett type omsorg.

Pines


Pines er vanligvis høye, slanke trær med blå-grønn til lyse grønne nåler mye lengre enn de er brede. Nåler kan være alt fra 1 til 10 inches i lengde. Barnåler kan vokse i bunter på to, tre eller fem. De fleste arter har tykk, skjellende bark og grener arrangert i en tett spiral eller pseudo-spinnehjul. Furutrær er langlivede trær som kan vokse til betydelige høyder. Ifølge University of Illinois Extension, pines en tendens til å gjøre dårlige landskap trær på grunn av deres mottakelighet for nematode skadedyr.

Firs


Grantrær har flatet, blad-lignende nåler som er mørkegrønne på toppen og blekere på bunnen. De vokser langs hele grenen, snarere enn i bunter som de av furutrær. Gran nåler tendens til å ha butte endene. Balsam, Fraser og concolor graner er vanlige landskapsplanter, på grunn av deres duft og evne til å beholde nåler. Disse egenskapene også gjøre dem gode valg for innendørs display. Til tross for navnet og utseende, er den populære Douglasfir ikke en ekte gran, men en urelatert plante.

Graner


Graner har grove grener og enslige, stive, stikkende nåler. Grannåler er lik de av gran, men er rund eller firkantet i tverrsnitt i stedet for flat. Vanlige granarter for landskapene omfatter Norge gran og blå eller Colorado gran. Boligeiere kan også støte noen ganger svarte og hvite graner, men disse trærne er mer vanlig dyrket for trelast eller papirmasse. Grantrær har høy nål oppbevaring, noe som gjør dem populære for juletrær og kranser.

Cedars


Mange ubeslektede trær er kjent som sedertrær, noe som gjør det vanskelig å identifisere dem ved sine nåler. For eksempel har Middel libanonsederen korte, lyse grønne nåler som vokser enkeltvis på sine grener, mens amerikansk sedertre som den østlige rødt sedertre pleier å ha fan-lignende spray av skjellende blader består av mange små nåler. Til tross for deres navn, amerikanske "cedar" trær er faktisk medlemmer av sypress familien og mer nært knyttet til einer enn å true sedertrær. De er mer vanlige landskapsanlegg i Nord-Amerika enn de sanne sedertrær. Noen trær med dette blad struktur er faktisk ikke evergreens og mister sine nåler i vinter. Disse inkluderer dammen og skallet eller sump sypress.