Hovudside

Hvordan kan et Tomato Bloom?

by Walther

Inflorescence


Tomat planter blomstrer gule blomster. Disse blomstene er i underkant av en tomme i diameter. Antallet blomster avhenger av temperatur og andre miljøfaktorer. En tomatplante kan også blomstre i en enkelt blomst. Vekstmønstre i tomatplanter er referert til som blomsterstanden. En direkte blomsterstanden er kjent som en klase. Et eksempel på en klase er når blomsten greiner ut fra en hoved shoot. Hoved skyter stadig voksende, tilsynelatende uten ende. En kvast, men vil avslutte med oppblomstring av en blomst i enden. Cymes er avleggere fra den største stammen av blomsten, som fortsetter å vokse nye skudd og blomster.

Tomat blomst organisasjoner


De tre grunnleggende typer blomster organisasjoner i tomatplanter er enkelt blomst, enkelt kvast og forgrenet kvast. Enkelt blomst tomatplanter tendens til å gi en eneste tomat. En enkel kvast vil ha flere blomstrende avleggere fra ett punkt av hoved shoot (stammen av tomatplante). En forgrenet kvast vokser fra mer enn én gren punkt. Det vil være en gren punkt (avlegger) fra hoved shoot (stammen), og deretter en ekstra forgrening av fra avlegger selv. Prosessen med multiple forgreninger fra avleggere kan forekomme flere ganger. Hver ende vil blomstre til en blomst der tomat frukt er utviklet.

Reproduksjon


Corolla, en samling av gule bladene, arbeider for å skaffe pollinatorer. Den mannlige motstykket til den gule blomsten kalles en stamen. Pollenbærere ly all pollen produksjon. Disse pollenbærere klynge sammen og vises som en gul tube i midten av blomsten. Inne i denne veggen av pollenbærere er befruktnings containere kalt carpels. For det menneskelige øyet, vises carpels som uatskillelige grønne pærer. Sikker innsiden av carpels er ovules, som senere blir frø inne i tomat. Gruppen av kvinnelige organer i en tomatplante blomst kalles en pistil. Gruppen av mannlige organer i en tomatplante blomst kalles en stamen. Selv krysspollinering forekommer på grunn av humler, planter mest tomat selv pollinering. Pollen er flyttet fra de ytre veggene av sylinderen (anther) til toppen av sigma. Pollen vil danne et rør, som går hele veien ned til ovules på den sentrale kjernen av blomsten. Et par av sædceller reiser ned røret til ovules. Ovule blir et befruktet frø i tomat.