Hovudside

Slik Finn kald trekk

by Walther

Slik Finn kald trekk

Kald trekk er vanligvis lagt merke til oftere i vintermånedene. Det er den tiden da du kanskje merke en kald trekk av luft som kommer gjennom noen uidentifisert sprekk. Dette er et vanlig problem som bidrar til en økning i oppvarmingskostnader på grunn av bortkastet energi. For å løse dette problemet, kilden til kald trekk må være plassert. Noen ganger kan det være vanskelig å umiddelbart finne hvor trekken kommer fra, men ved hjelp av disse retningslinjene bør du være i stand til å bestemme plasseringen.

Bruksanvisning


•  Finn kald trekk ved å plassere stearinlys nær vinduer og dører i ditt hjem for å oppdage hvor trekken kommer fra. Du kan også henge en kleshenger med plastfolie knyttet til den. Når utkastet går inne i huset, vil plastfolie varsle deg. Deretter kan du følge retningen utkastet kommer fra.

•  Inspiser slagg blokker etter tegn på sprekker eller synlige hull. Se nøye på mørtel mellom blokkene når du prøver å finne kald trekk. Bruk en blyant for å markere området hvis du har planer om å fikse det på et senere tidspunkt.

•  Finn ut om isolerte områder er skitne, noe som kan tyde på at det er en lekkasje. Inspisere loftet tilgangspaneler og dører for tegn på defekter.

•  Se mellom gips eller gips og utførelser i huset ditt for tegn til hull. Inspisere VVS utsalgssteder samt hvor ventilene trenge gjennom vegger eller tak.