Hovudside

Best Smelling Trær og Planter å ha i hjemmet ditt

by Walther

Best Smelling Trær og Planter å ha i hjemmet ditt

Stueplanter forbedre innemiljøet på mange måter. Sunne planter ser fin, bidra til en beroligende atmosfære og filter forurensning fra luften. Noen innendørs planter og trær også lukte fin; sine duftende blader eller blomster bidra med en herlig aroma til ditt hjem. Velg en parfymert innendørs tre eller potteplante egnet til lys og luftfuktighet i hjemmet ditt og nyte sin naturlige duft i årene som kommer.

Pink Jasmine (Jasminum Polyanthum)


Den rosa jasmin er enkelt for selv begynner gartnere å vokse inne eller ute. Det krever lyse, indirekte lys for å blomstre og sin sterke vekst kan gjøre det nødvendig å trene vinrankene langs en wire eller espalier. Det er også en attraktiv hengende plante. Rosa jasmin har klynger av fem-petaled rosa og hvite blomster som produserer en sterk, søt duft.

Pelargonium (Pelargonium sp.)


Pelargoniums - også kalt duftende geranier - kommer i et stort utvalg av stiler, farger og dufter. Duften av en Pelargonium kommer fra bladene, som er svakt parfymert til de er knust. De fleste pelargoniums produsere klynger av fargerike, men unscented blomster. Bladene av noen varianter lukter mint, roser, kanel, eple, sitron eller kokos. Pelargoniums er lite vedlikehold potteplanter og bladene kan også brukes for smaken i matlaging.

Gardenia (Gardenia Augusta)


Gardenias har svært spesifikke belysning, befruktning, temperatur og fuktighet krav, men mange innendørs gartnere føler at den blanke grønne busken er verdt bryet. Under de rette forholdene, gardenia planter produserer voksaktige, ren-hvite blomster med en sterk, søt duft som kan parfyme et helt rom.

Meyer Lemon (Citrus Meyeri)


Meyer sitron er en dverg hybrid tre som vokser godt og vil selv frukt innendørs. De trenger sur jord, konsekvent fuktighet og fem til seks timer med lys hver dag, men lett, søt duft av sitron blomster vil tilbakebetale innsatsen. Sitroner har en søt aroma i tillegg, og Meyer sitron er en fruktbar bærer når det er etablert.

Hyacinth (Hyacinthus Orient)


Det er enkelt å tvinge en Hyacinth pære å blomstre innendørs selv om vinteren. En pære plassert i grunne blomsterjord eller enda en seng av steiner, holdes fuktig og utsettes for lys vil blomstre i fire til seks uker. Hyacinth blomster er store og meget sterkt parfymert og de kommer i nyanser av lilla, blå, rosa og hvit. Etter blomstene har falmet, kan løkene bli transplantert i hagen til å blomstre igjen i årene fremover og nye pærer tvunget til innendørs bruk.