Hovudside

Slik unngår Mugg i kryprom

by Walther

Mugg, en type mold, er en mikroskopisk sopp som vokser på ulike overflater. Det er helsefarlig siden når de er innåndet, kan det føre til allergiske reaksjoner og astmaanfall. Soppen spiser også til organisk materiale, såsom tre, og kan føre til strukturell skade. Det er best å ta skritt for å hindre vekst av denne soppen i huset, spesielt i de områdene som er mest bidrar til deres vekst, for eksempel gjennomgangen mellomrom. Siden mugg favoriserer fuktig og mørke forhold, gjennomsøker områder, som ofte er fuktig og blottet for lys, er ideelle hekkeområder.

Bruksanvisning


•  Kontroller at det ikke er vann som kommer inn i krypkjeller. Undersøke gjennomgangen plass for vann etter en regnstorm. Se etter sprekker i veggene i stiftelsen og pauser eller blokker i takrenner og avløpsrør. Foreta nødvendige reparasjoner for å hindre fukt i krypkjeller.

•  Coat veggene i gjennomgangen plass med vannfast maling. Også vurdere å bruke en mugg-bestandig maling.

•  hindre at fuktighet i gjennomgangen mellomrom ved å dekke jord med et materiale som vil hindre opphoping av fuktighet, for eksempel en polyetylen-folie.

•  Hold gjennomgangen plass ventilert. Åpne noen foundation vents å tillate kryss-ventilasjon. Hvis det ikke er noen åpninger, bruk en vifte eller løvblåser å tvinge fuktig luft ut av plassen. Beskytt øynene med briller og bære en maske for å unngå innånding av støv.

•  Plasser et kjemikalie i crawlspace som absorberer fuktighet fra luften. Disse inkluderer vannfritt kalsiumklorid, silika-gel og aktivert aluminiumoksyd. Helle kjemikalier på flere skuffer, plasserer skuffene rundt gjennomgangen plass og la dem i ca to uker. Som kjemikalier absorbere fuktighet, begynner de å forandre utseende. For eksempel, silika gel granulater er opprinnelig fargeløse, men blir rosa når mettet med vann; og vannfritt kalsiumklorid blir flytende når den er full av vann.