Hovudside

Hvordan lage en Gardenia Plant Bloom

by Walther

Hvordan lage en Gardenia Plant Bloom

Gardenias er store landskaps busker som bærer kremhvit, sterkt duftende blomster. Busker vokse på 2 til 15 meter høy, avhengig av variasjon, og opprettholde sin mørke, blanke blader året rundt. Dette er subtropiske planter som foretrekker moderat klima og rikelig med fuktighet, men eksakte planting steder kan variere avhengig av voksende regionen. Hvis du har en gardenia busk som nekter å blomstre, ta skritt til å endre plasseringen, jord, ernæring og vanning for å hjelpe det sammen.

Bruksanvisning


•  Plant gardenias henhold til USDA anlegget hardførhet sone for din region. Hold dem utendørs i områder som får temperaturer mellom 60 og 80 grader F i løpet av sommeren, og hvor temperaturen aldri faller under 20 grader F i vinter. Holde plantene i 10- til 20-gallon potter i kaldere områder, og flytte dem innendørs om vinteren. Disse plantene er hardføre bare til 20 grader F, og kan unnlate å blomstre hvis de er for kaldt eller for varmt.

•  Etablere gardenias i riktig voksende plassering. I varmt klima, hvor somre nå 70 til 80 grader F, plante Gardenias i delvis eller filtrert sollys. I områder som holder seg kjøligere i løpet av sommeren, plante dem i fullt sollys. Gardenias vil ikke blomstre hvis de ikke får nok sol, men kan brenne i fullt sollys hvis den voksende regionen er varmt.

•  Velg riktig jord for dyrking. Disse plantene krever dyp, rik og fuktig jord, så plante dem i rask drenering jord kombinert med organisk kompost, torv, flis, bark eller sagflis. Bruk disse organiske materialer som mulch også, for å opprettholde fuktigheten i jordsmonnet i sommervarmen. Gardenias vil ikke blomstre hvis de ikke får nok næring fra jorda.

•  Strøm gardenias tre ganger i løpet av året med fisk emulsjon, blod måltid eller gjødsel for syre elskende planter. God ernæring oppfordrer fortsatt gardenia blomstringen. Følg alltid produsentens retninger i forhold til mengde og anvendelse av gjødsel.

•  Vann gardenias med 2 til 3 inches av vann i uken for å opprettholde konsistent jordfuktighet. Gardenias krever konsekvent fuktighet i jordsmonnet og bør aldri gå tørr. Blooms vil mislykkes hvis de ikke får nok vann.

•  Beskjær gardenias bare etter at de blomstrer. På den tiden, deadhead plantene å eliminere bortkastede blomster og beskjære busken for formen. Beskjæring før den blomstrer eliminerer Blomst før de åpner.