Hovudside

Spørsmål om vedovner

by Walther

Spørsmål om vedovner

Vedovner blir brukt av mange mennesker som hjelpekilde romoppvarming i vintermånedene. En vedovn i stuen kan tillate deg å holde resten av huset ditt på en mye lavere temperatur og fortsatt er trøst i det sted hvor du tilbringer mesteparten av tiden.

Hva er den beste plasseringen for My Wood Stove?


Vedovner er plass ovner, som betyr at de varme gjennom direkte utslipp av varme i stedet for gjennom oppvarming kanaler som for eksempel en ovn. Av denne grunn, den beste plasseringen for en vedovn er i sentrum av et hus, der varmen fra ovnen kan utstråle hele stue. Åpen planløsning hus kan bli effektivt oppvarmet av et enkelt, godt plassert vedovn, selv om hus med mye rom sannsynligvis ikke kan være. Vedovnen bør være i første etasje av huset slik at den varme luften kan stige og spre i hele første etasje og de øvre historier.

Hva er den beste måten å bruke en vedovn?


Branner brenne mer effektivt når de er varmere. Hvis du har en høy effektivitet, lufttett vedovn med katalysator, vil de varmere branner også være mindre sannsynlig å tannkjøtt opp katalysatoren med kreosot. Ikke la brannen bli så varmt, men at det skader komfyren eller fordreier komfyr deler; konsultere bruksanvisningen for din spesielle ovnen for sine begrensninger. Brenne varme, intense branner med tørr ved, og når huset er varm, la brannen å gå ut. I et godt isolert hus med en riktig størrelse vedovn, bør en varm flamme som brenner i løpet av morgenen være i stand til å varme opp huset gjennom resten av dagen.

Hva er ulempene av vedovner?


Vedovner, som enhver oppvarmingsmetode, har sine ulemper. Anskaffelse av veden krever en investering i enten penger eller tid og krefter. Personer som er spesielt følsomme for luftkvalitet er ofte plaget av små mengder støv og partikler som kan gå inn en stue fra en vedovn. Hvis ovner ikke er riktig vedlikeholdt, kan de presentere en brannfare. Vedovner, særlig eldre uten katalysator, avgir et høyt nivå av partikler og karbondioksid i luften. Til slutt, hvis du har en vedovn i en husholdning med små barn, må du sette en barriere rundt det, og / eller se barna nøye, siden barna kan få brent ved å berøre ovnen.