Hovudside

Hvordan å finne min ovn filter

by Walther

Det er de første dagene av høsten og temperaturen ute synker og du tenker at snart må du slå på din ovn. Det betyr at det er på tide å rense eller erstatte din ovn filter. Men kanskje du nettopp flyttet inn i dette huset og i hast av farten du har glemt hvor du ble fortalt ovnen filteret ble plassert. Hvordan finner du din ovn filter? En liten bit av huset snoking, og du vil være i stand til å finne din filter på egen hånd.

Bruksanvisning


•  Finn din ovn. Alle typer ovn systemer, inkludert olje, gass, elektrisk og varmepumpe, har en ovn som genererer varme og en vifte som blåser varmen gjennom kanalsystemet. De fleste ovn filtre ligger i umiddelbar nærhet til viftesystem.

•  Trace kanal fra ovnen ved hjelp av en lommelykt der det er nødvendig. Se etter en vifte eller en luftbehandler. En luft behandleren er en innendørs boks som kan inneholde en fordamper, blåser og supplerende oppvarming stripe. De fleste filtre er i nærheten av luftbehandleren siden funksjonen til filteret er å forhindre at luftbårne støv fra å bli trukket inn i systemet ved inntak eller hvor returluft går inn i systemet.

•  Se etter et filter montert på luftinntaket (returluft grill åpning) panel på nyere boliger. En luftinntaket er ofte en metallplate med spjeldene. Disse er ofte festet med skruer. For eldre boliger ser bak paneler og inne tilgjengelige kanaler. Når returluftkanal ligger, se på begge sider av returluft grill. En vanlig plassering er mellom luftbehandleren og avkastningen luft grill.

•  Finn grillen som trekker luft inn i returkanalen. Hvis hjemmet ikke har et filter (noen ble aldri installert) kan du ha et filter installert for å bedre luftkvaliteten i hjemmet ditt. Din Kanalsystemet kan trenge å bli renset på samme tid, og du må kanskje ha systemet sjekket for å se om dårlig luftstrøm har årsaker ditt utstyr for å kjøre feil.

•  Fjern ovn filter. Bruk en skrutrekker til å løsne grillen og skyv filteret ut. Mål filter og umiddelbart plassere det skitne filteret i en søppelpose, slik at smuss ikke blir forstyrret. Kjøp et nytt filter i riktig størrelse eller rengjør det eksisterende filteret hvis det er den typen som skal gjenbrukes. Skift ut filteret og la et notat skrevet på papirfilteret som viser datoen du erstattet den.

Tips og advarsler


  • Filtre bør skiftes oftere når aircondition eller ovn blir brukt. Hvor ofte vil avhenge av mengden støv i ditt hjemmemiljø. Ofte den lokale gass og elektrisk selskapet vil tilby anbefalinger for hyppigheten av filterskift i ditt område for beste ovn ytelse.