Hovudside

Hvordan Vask Colored Klesvask

by Walther

Hvordan Vask Colored Klesvask

Vaske klær er ofte en fryktet oppgave, men det er en som må gjøres. Dessverre, bare kaste alt av tøyet inn i vaskemaskinen og skru den på kan ha negative effekter på de elementene du vasker. Unnlatelse av å vaske fargede klær på riktig måte kan føre til falming, skade på stoffet eller klærne ikke kommer ut ren. Vask fargede plagg den riktige måten å beskytte tøyet og sikre at hver last kommer ut frisk.

Bruksanvisning


•  Sorter fargede tøyet inn i grupper. Separate delikate og solide plagg siden stoffer som silke og ull er vasket på en annen måte enn stoffer som bomull og denim. Sjekk plaggets etikett hvis du er usikker på stoffet.

•  Ta av eventuelle flyttbare pinner eller pyntegjenstander fra elementene. Sjekk alle lommer for å sørge for at de er tomme. Fest knapper og glidelåser. Behandle eventuelle flekker med et vaskeri forbehandling spray.

•  Still vaskemaskinen til riktig tøymengde, vask og temperaturinnstillingen. Ikke vaske farget tøy i varmt vann. I stedet bruker varmt vann for stødige stoffer og lyse farger, og kaldt vann for finvask og mørke farger. Slitesterke tekstiler kan vaskes i en vanlig vask, men velger den delikate omgivelser for stoffer som silke og ull.

•  Legg riktig mengde vaskemiddel til vaskemaskinen mens den fylles med vann. Sjekk flasken for konkrete målinger som dette vil variere mellom produkter. Bruk et flytende vaskemiddel hvis vaske klærne i kaldt vann. Pulverisert vaskemiddel er fint for varmt vann siden det vil oppløse ordentlig ved høyere temperatur.

•  til klærne til vaskemaskinen bare etter at den har fylt i det minste halvveis med vann. Dette vil la vaskemiddelet blandes med vann for å unngå flekker av vaskemiddel på tøyet. Bruk hendene til å presse tøyet i vannet så det er under vann. Unngå overfylling vaskemaskinen med vaskerom.

•  Legg flytende tøymykner under starten av skyllesyklusen. Hvis maskinen har en tøymykner dispenser, tilsett skyllemiddel når du putter i vaskemiddel. Hvis du bruker en topp-lasting vaskemaskin uten en dispenser, bland riktig mengde flytende tøymykner i henhold til tøymengde med like deler vann før kaste det i. Fortynning med vann vil hindre tøymykner fra å forlate flekker på klærne. Du kan også hoppe over flytende tøymykner og i stedet bruke en oppmykning ark i tørketrommelen.