Hovudside

Hvordan Grow en Black Plum Tree Fra en Pit

by Walther

Hvordan Grow en Black Plum Tree Fra en Pit

Uansett om du bor i et kaldt eller varmt klima, og starter en svart plommetre fra en grop er en relativt enkel prosess. Voksende planter, blomster og trær fra frø og groper kan være morsomt og givende, og prosessen kan være et pedagogisk verktøy som foreldre kan bruke for å lære barna sine om hvordan ting vokse. Familier kan vokse sorte plommer fra gropene ved hjelp av svært få materialer.

Bruksanvisning


•  Fjern svart plomme groper fra plomme. Vask alt rusk fra hver grop så det er helt ren og fri for uønsket rusk. Plasser groper i en bøtte med rent vann for å se om noen av gropene flyte til toppen. Kast alle flytende groper fordi de ikke er brukbare, og vil mest sannsynlig ikke spire. Fjern gropene som synker og satt til side bruk groper.

•  Grav et hull ca 3 inches dyp og plasser grop i hullet like etter den første frosten (hvis du er i et kaldere klima). Plasser grop i 3-tommers hull og dekke med et stykke stiv, kablet klut for å holde ekorn fra å grave opp graven og fjerne det fra hullet før den har en sjanse til å vokse

•  Plasser grop i Sphagnum mose og sand, hvis du er i en sørlig eller varmt klima, for eksempel Florida eller California. Plasser mose og pit blanding inne i en zip-lås pose. Forsegle posen, slik at luften er fjernet så mye som mulig. Plasser forseglet plastpose i fryseren og la den i seks til åtte uker (denne prosessen er referert til som kald lagdeling). Plante grop i bakken, tre inches dyp og dekket med netting for å holde ekorn og andre dyr fra å grave den opp.

Tips og advarsler


  • Gjødsle og vanne treet regelmessig for å holde den sunn og voksende. Det vil ta rundt to år for treet å nå modenhet.
  • Gjødsle trær med mikronæringsstoffer regelmessig for å fremme rotvekst og stresstoleranse.
  • Sorte plommer er utsatt for mange forskjellige typer av skadedyr og sykdommer. Bruk hagebruk oljer i begynnelsen av vekstsesongen for å redusere risikoen for insekt og andre skadedyrangrep.