Hovudside

Vegetable Garden Bed Forberedelse

by Walther

Vegetable Garden Bed Forberedelse

Riktig hage seng forberedelse er det første skrittet til hage suksess. En kjøkkenhage plantet uten rett hage seng forberedelse vil ikke være like produktiv som en hvor sengene var nøye forberedt. Grønnsaker har spesifikke økende krav. Heldigvis, de mest populære grønnsaker, for eksempel squash, tomater og paprika, har lignende økende krav, så ett område kan være forberedt på å vokse ulike typer grønnsaker. Ikke bare må jorda være forberedt på riktig måte, må vegetabilske planter og frø skal plantes til rett tid av året, må ugress kontrolleres og plantene må vannes riktig.

Bruksanvisning


•  Finn en hage der bakken er nivå og vann ikke stå etter en regn. Plasseringen må eksponert for minst seks timer med full sol hver dag. Eksponering for sol den første delen av dagen er best, slik at fuktighet tørker raskt fra frukt og blader av vegetabilske planter. Størrelsen av hagen er bestemt av antall og type vegetabilsk planter du vokser. Husk at vegetabilske planter trenger tilstrekkelig avstand. De vil ikke produsere skikkelig hvis fylt. Hagen bør være nær en vannkilde.

•  Klargjør området for hagen flere måneder før vekstsesongen begynner. Fjerne det valgte området av all vegetasjon ved hjelp av en spade, hakke eller annen mekanisk innretning. Alle planter vil konkurrere med vegetabilsk planter for fuktighet og ernæring.

•  Løsne jorden til en dybde på 18 inches ved hjelp av en spade, hakke, hage gaffel eller rorkult. Jorda bør lett smuldre i dine hender. Det skal ikke være noen steiner eller store biter av organisk materiale i jord, slik som pinner eller logger.

•  Ta en jord test for å fastslå hvilke endringer du trenger å legge til jord for beste grønnsaksproduksjon og for å justere pH jord. Dette er et svært viktig skritt, fordi du ikke kan gjette jord pH eller nivået av viktige næringsstoffer. Tilsetning av endringer uten jord test kan skade jord slik at ingenting vokser i jord.

En jord test består av å blande jord fra flere ulike deler av hagen og sende det til et laboratorium for analyse. Resultatene er sendt til deg. For hjelp med en jord test, ta kontakt med din lokale fylke landbruks forlengelse kontor.

•  Kjøpe jord endringer anbefalt av jord test. Påfør den riktige mengden av endringene over hagejord sammen med en 1- til 2-tommers lag av kompost. Kompost må være alderen og godt råtnet. Ikke bruk fersk gjødsel i en hage på grunn av sykdom patogener. Arbeid kompost og endringer i toppen 6 inches av jord. Rake området glatt.

•  Marker off hage rader med streng og hage stakes. Å hindre behovet for å gå inn i planting senger og komprimeringen, gjør rader ikke bredere enn 4 meter hvis tilgjengelig fra to sider, og to meter hvis de er tilgjengelig fra én side. Hold strengen og stakes lavt til bakken, slik at de ikke vil være i veien mens plante. Rader mellom senger bør være bred nok for en trillebår eller 2 til 3 meter bred.

•  Dekk forberedt hageområde med en 1- til 2-tommers lag av mulch. Påfør en 3-tommers lag av mulch i radene mellom sengene. Mulch bidrar til å bevare fuktighet, holde ugress fra spirende og bidrar gunstige jordorganismer som meitemark, for å trives. Mulch kan være halm eller strimlet bark. Unngå å bruke organisk materiale som kan ha ugressfrø, som høy.