Hovudside

Duckweed Fordeler

by Walther

Duckweed (Andemat) er en frittflytende, frø-lageret anlegg med opp til tre blader eller lagt oppå. Plantene er 01.16 til 01.08 tommer i lengde og skape tette kolonier i rolig og uforstyrret vann. Duckweed har en rask vekst og regnes invasiv. Til tross for at vanskeligstilte som en invasiv luke, har andemat en rekke fordeler. En rekke andearter spiser andemat og transportere dem til andre vannområder.

Oksygenering og Cover


Duckweed holder vannet rent ved å tilsette oksygen til den. Anlegget fungerer også som cover for mindre fisk og andre mindre organismer. Duckweed er en foretrukket anlegg for stridsvogner hvor fisken foretrekker dårlige lysforhold siden anlegget skaper tett skygge i vannet.

Duckweed som Biodrivstoff


En rekke planter blir brukt som biobrensel rundt om i verden, inkludert andemat. Duckweed er spesielt gunstig fordi det dobler sin biomasse hver par dager og er en rik protein mat supplement for fisk, fjærfe og storfe. Duckweed er en større kilde til protein enn soyabønner. I tillegg er den lett vokser i spillvannet, og kan høstes på en daglig basis.

Avfall Processing


Duckweed har evnen til å rense husholdning og industrielt avløpsvann til en lav kostnad. Derav anlegget brukes i vannbehandlingsanlegg. Duckweed også bidrar til å gjenopprette en rekke mineral næringsstoffer som ellers går tapt i avløpsvann.

Bruk som Food


Duckweed er også brukt som matkilde. De tørkede bladene brukes som te. Fersk Duckweed brukes til å lage supper. Duckweed brukes i tradisjonell kinesisk medisin for behandling av flatulens, nyre infeksjoner, luftveisinfeksjoner, gulsott og hypotermi. De aktive ingrediensene i andemat er flavonoider vitexin, Orientin, vicenin og isoorientin.