Hovudside

Hvordan en plen sprinkleranlegg arbeid?

by Walther

Hvordan en plen sprinkleranlegg arbeid?

Hvorfor bruke en sprinkleranlegg


Det blir slitsomt når du må pakke slangen og trekk den over plenen annenhver dag for å vanne plenen. Hvis du har en veldig stor plen kan det også være fysisk taxing. Å ha et sprinkleranlegg på plass eliminerer byrden av slangen og gjør tar vare på plenen din mye morsommere. Det sprer seg også vannet ut mer jevnt og plasserer det der det trengs, og gir deg en vakker grønn plen. Du kan gjøre jobben enda enklere ved hjelp av en automatisk sprinkleranlegg som kan programmeres til å komme av og på til bestemte tider. Men selv om du må trykke på noen knapper gang på en stund, er systemet vel verdt det.

Sprinkler System Control Panel


Når systemet er ferdig installert vil det bli koblet opp til kontrollpanelet. Kontrollpanelet er en datastyrt bord som forteller ventiler i systemet når man skal ogrpen og når du skal lukke. Ventilene er satt opp i soner, slik at du kan kontrollere hvert område av plenen. Det automatiske systemet lar deg programmere hvilke dager du ønsker plenen vannes og hvor lenge. Det vil også ha en sensor som registrerer når det regner slik at du ikke kaste bort vann på dager som du ikke trenger det. Disse type kontrollpaneler komme godt med når du skal på ferie eller hvis du ikke bor i hjemmet på heltid.

En annen type kontroll panelet kan du trykke på en knapp for å åpne ventilene og skyv det på nytt for å slå den av. Noen av disse har tidtakere, men du kan ikke programmere dem for dagene i uken. Disse systemene er egnet bedre for folk som bor i sitt hjem året rundt og er hjemme mesteparten av tiden.

Hvordan resten av systemet fungerer


Ikke langt fra kontrollpanelet er det en boks like under bakken som huser ventilene. De er installert på denne måten slik at hvis det er et problem, vil du ha enkel tilgang til dem. Fra ventilboksen er det en rekke rør lagt i hele hagen din. Dette er utformet i henhold til der du trenger vannet mest og hvor det er lave flekker der vann vil samle. Inne sonene hvert rør vil ha en sprinkler hode som sitter like under bakkenivået for hoveddelen med toppen å være like på bakkenivå. Ettersom ventilene åpner for den sonen vannet strømmer gjennom røret. Trykket fra vannet spretter hodet ut av bakken og vanner plenen. Når sonen er avstengt, blir trykket avlastet og hodet faller tilbake ned til bakkenivå.

For det meste sprinkleranlegget er en ganske enkel operasjon. Kontrollpaneler, men kan bli ganske avansert. Jo mer du ønsker kontrollpanelet for å gjøre det dyrere systemet vil bli. Den annen avgjørende faktor for prisen av systemet ville være størrelsen av plenen.