Hovudside

Kan jeg dyrke poteter i en Soilless Medium?

by Walther

Kan jeg dyrke poteter i en Soilless Medium?

Poteter dyrket i en jordløs medium kalles "halm poteter." De er ikke plantet i bakken grupperinger eller dyrket etter planting som i tradisjonelle potet voksende metoder. Poteter dyrket i jordløs medium av halm er rene og har ikke de utilsiktede dings gjort av spade under innhøstingen. Ugrasbekjempelse og vann behov er også mer overkommelig når potetene er dyrket i halm.

Velg frøvarianter


Poteter er startet fra frø stykker i stedet for ekte sæd. Poteter fra markedet er ikke nyttig som settepoteter, fordi de kan sprøytes med en spire hemmer eller bære sykdomsorganismer i hagen. Hagesentrene og online organiske frø leverandører gir tidlig til sent rekke potet frø stykker. Varianter som Norgold russet, banan settefisk eller all-blå potet er plantet fire til seks uker før den siste frost på senvinteren. Den helt blå potet er et arvestykke potet med høy avkastning, god holdbarhet, og den kommer til forfall i 80 dager.

Grunnarbeid


Poteter trives i områder som får seks til åtte timer med full sol per dag. Grave en grøft som er 4 inches dyp og 12 inches bred. Legg potet frø kutte side ned med øynene vendt oppover. Fyll grøften med ren, weed-free halm. Ved hjelp av USDA Organic sertifisert settepoteter sikrer at ingen syntetiske gjødsel, sprøytemidler eller plantevernmidler ble brukt som plantene ble dyrket. Arvestykke frø er også ikke genmodifisert (GMO). Carola, Island Sunshine og Red Cloud er settepoteter av sorter som kan dyrkes ved hjelp av jordløs halm metoden.

Young Plant Care


Som de unge potetplanter vokse og utvikles, blir den dekket med 4 til 6 inches flere av halm. Grøften er vannes nok til å holde halmen fuktig, men ikke våt. Overwatering gjør poteter mottakelige for sykdom. For lite eller en ujevn vanning mønster påvirker kvalitet eller stunts deres vekst. Stilkene vokser fra potet øynene til en høyde på 24 inches, avhengig av sorten. Deres Blomstene er hvite, rosa, rød, blå eller lilla med gule pollenbærere. Blomstene er enten selv pollinerende eller blir befruktet av bier og andre insekter.

Avling


Poteter dyrket i en jordløs medium som halm har samme innhøstingen som planter dyrket i jord. Dager til innhøsting variere med forskjellige, men de fleste er klar til å spise i 90 til 100 dager. Ved innhøstingen halmen er trukket tilbake og poteter kan lett bli plukket. Halmen gir effektiv mulch og holder potetene fra soleksponering. Sollys produserer grønne uspiselige poteter. Unge "nye poteter" høstes som planten modnes. Full modenhet indikeres av blomstrende blomster.