Hovudside

Shade Trær for Sørøst-regionen

by Walther

Shade Trær for Sørøst-regionen

De varme, fuktige somre i Sørøst lage skygge trær en landskaps viktig i mange Southern meter. I tillegg til å gi skygge, kan trær redusere støy, blokk vind, forbedrer luftkvaliteten og redusere jorderosjon. Når du velger en skygge treet, vurdere størrelsen på treet ved forfall og se etter hardfør, sykdom-resistente arter som er godt tilpasset ditt område.

Oaks


Mange innfødte arter av eik dyrkes som skygge trær i meter og parker over hele Sørøst. Pinnen eik er et relativt raskt voksende treet som når høyder på ca 60 fot. De nedre grener av pinnen eik tendens til å henge nedover og de midterste grenene vokser horisontalt fra stammen. Den overcup eik, Shumard eik og kastanje eik er alle raskt voksende, sykdom-resistente arter, anbefales for Sørøst av eksperter ved International Institute of Skogbruk. Den Shumard eik er begunstiget for sin røde fall løvverk og bred, oval-formet krone.

Red Maple


Selv om mange lønn trær er bedre egnet til kaldere, nordområdene, er den røde lønne en hardfør skygge treet som er innfødt til Sørøst. Dette treet vokser omtrent 50 til 70 meter høye med en lys grå stammen som utvikler furer og rygger som treet modnes. Den røde lønne tilpasser seg godt til både kule, fjellområder og varme, kystnære områder. Raskt voksende varianter som produserer pålitelig rød eller gul fall løvverk inkluderer oktober Glory, Red Sunset og Autumn Flame, ifølge eksperter ved Virginia Cooperative Extension.

Bald Cypress


Skallet sypress er en hardfør, tilpasningsdyktig tre som er sykdom og insekt motstandsdyktig. Dette treet kan vokse til høyder over 100 meter og har en bred, avrundet eller pyramideformet krone. Det gror godt i kystnære områder, og er godt egnet for våte, sumplignende forhold. Skallet sypress er et løvtre med fjærlett blader, små runde kjegler og fiberholdig, rødbrun bark.

Southern Magnolia


The Southern magnolia er en moderat hurtigvoksende tre som foretrekker semi-tropisk klima og fuktige, myrlendte områder i det sørøstlige kyst Plains. Dette treet er ofte brukt som en dekorativ skygge treet hele Deep South. The Southern magnolia bærer store, duftende, kremet hvite blomster og glanset, eviggrønne blader. De tykke, læraktige blader produsere tett skygge. Dette treet vokser omtrent 60 til 80 meter høy og bør plantes i et område som gir rom for treet å spre seg.

Fremmede arter


Selv om landskaps med stedegne arter foretrekkes vanligvis, flere ikke-innfødte trær mye brukt som skygge trær i hele Sørøst. Den kinesiske pistache er en tøff, tørke-tolerant tre som bærer rødt eller oransje løvverk i høst. Den lacebark alm eller kinesisk alm er en hardfør tre med karakteristiske eksfolierende bark som skaper uvanlig oransje, grå, grønne eller brune flekker på stammen. Den japanske Zelkova er en raskt voksende tre som ligner på alm, men er motstandsdyktig mot nederlandsk alm sykdom. Treet har glatt, grå bark og vokser til høyder på 50 til 80 fot.