Hovudside

Hvordan skille en Jade Plant

by Walther

Modne jade planter kan trekke oppmerksomhet i noen lyse rom. Sine tykke, brune trestammer støtter full, grønne saftige blader. Selv jades foretrekker å være litt rot bundet i sine potter og sjelden krever repotting, hvis din jade har mer enn én hovedstamme som kommer opp fra jorda, kan du skille dem til å danne to individuelle planter. Å synkronisere med vekstsyklusen din jade, planlegger å skille en jade plante tidlig på våren når anlegget kommer ut av dvalen.

Bruksanvisning


•  Spre et ark med avis på en flat overflate å arbeide over. Fylle bunnen en halv tomme over en 4- til 6-tommers potten med ert grus. Dekke grus med saftige plantejord for å fylle potten halvveis.

•  Legg en hånd på de viktigste stammene av din jade anlegget nær jorda nivå. Sakte vippe potte jade på sin side. Vær forsiktig med å la grenene og bladene berøre overflaten av arbeidsområdet eller de kan bryte av.

•  Sett potten fra røttene av jade med den ledige hånden. Arbeide nøye fingrene mellom hoved stilkene av plantene mens hendene fortsatt støtte planter og røtter fra undersiden.

•  Trekk jades hverandre med jevnt press, ikke prøver å lure, og jobbe røttene med fingrene hvis det er nødvendig for å gre dem. Bruk en skarp kniv til å kutte noen røtter som blir med de to anleggene eller ikke vil gre.

•  Sett en av de separerte planter i forberedt potten og en av de plantene i potten som det ble tidligere økende. Tilsett mer jord for å fylle hullene i området rundt røttene til planten og heve planten å hvile en fjerdedel til en halv tomme under kanten av potten.

•  Plasser pottene i et solfylt vindu. Vanne plantene en gang i uken gjennom hele våren, sommeren og høsten, slik at jorda tørke mellom vanning. Bytt til vanning en gang hver tredje uke over vintermånedene når anlegget ikke er aktivt vokser.

Tips og advarsler


  • For å få nye planter fra en jade som bare har én hovedstamme i potten, beskjære planten for formen på våren og sette kantene på de beskjæres porsjoner i en skål med vann. Plante stiklinger i potter når røttene er 1 cm lang.