Hovudside

Hva er årsaken til tomatplanter til Split eller Crack?

by Walther

Voksende din egen tomater kan gi armfuls av deilig, vakker frukt. Men i motsetning til de fleste tomater du kjøper i butikken, noen ganger tomater i hagen din vil splitte deres skinn og vokse brune og grå arr over sprekken. Den mest sannsynlige årsaken til dette problemet er inkonsekvent vanning, men det finnes også andre mulige faktorer.

Inkonsekvent Vanning


Tomater ofte delt ikke fordi jorda er for våt, men fordi jorda var for tørt før det ble vannet. Når tomater absorbere mye vann på en gang, deres skins strekke; for mye vann fører til splitting. Vanning regelmessig vil hjelpe. Dryppslanger for vanning gi en vanlig kilde til vann til utendørs tomater, som kan minimeres stresset av plutselig under- eller overwatering. Container dyrkede tomater bør vannes kun når jorden er tørr en tomme under overflaten. Hvis du vil være ute av byen for en lang tid, kan du bruke et drypp vanning system med en timer eller spør en nabo til vann på tomater for å oppmuntre til regelmessig vekst.

Værforhold


Temperatur, sollys, og overfertilizing kan også forårsake hudskader til dine tomater. Container dyrkede tomater kan flyttes hvis høye temperaturer eller sterkt sollys er å skade plantene. Gjødsle regelmessig, og ikke overfertilize hvis du er sent på timeplanen.
Å være oppmerksomme på vanning og til værforhold er den beste måten å unngå splittelse i din tomater. Hvis en kraftig regn kommer eller starte, plukke de modne tomater umiddelbart. Du sannsynligvis ikke vil være i stand til å unngå splitting helt, spesielt fra regnskyll, men høsting dine tomater regelmessig kan hjelpe minimere skader.

Ingen Mulch


God bioklipp hjelper plantene regulere fuktighet og temperaturnivåer under det ekstreme. Mulch rundt tomater som anvist av frø pakken eller koden på din forretter. Ved hjelp av svart plast mulch i løpet av våren kan beskytte tomater fra uventet kulde og varme i løpet av sin tidlige vekstperioden.