Hovudside

Primrose Moth

by Walther

Primrose Moth

Primrose planter farge blomsterbed av dagen, men nattlysolje planter er de verdsatt av møll. Hawkmoths pollinere sitron-duftende blomster i bytte for nektar de gir, og to møll er så nært knyttet til primrose som de har plantens navn i sitt eget navn. Dette er primrose møll og Kern kusymre sfinksen møll.

Utseende


Primrose møll har rosa vinger og en lys gul-farget hode og nedre vingekanter. Tips av vingene stikker ut og blander seg med primrose kronblader når møllene er fôring inne i blomsten. Den rosa farge blander med rosa primrose blomster og andre primrose blomster som utvikler en rosa farge som de visne.

Vaner


Du kan få øye voksne primrose møll i løpet av månedene juni til september. Møllene er aktive om natten. Voksen primrose møll legger eggene sine på blomsterknopper av primrose planter. Når eggene klekkes, larvene spiser blomsterknopper. Møll foretrekker å bo på steder hvor plantene vokser, inkludert felt og glenner. Nettstedet The Daily Wing påpeker at møll feed på primrose nektar, men ser ikke ut til å delta i pollinerende anlegget.

Primrose Planter


Nattlysolje planter er biennaler. Deres blek rosa, hvite eller gule blomster produsere en sterk duft når de åpner om natten. Plantene er bestøves av Sphinx møll og andre møll. Deres periode med blomst oppstår i løpet av månedene primrose møll er mest aktive. Plantene vokser på steder hvor primrose møll tendens til å leve, inkludert felt og forstyrret nettsteder.

Kern Primrose Sphinx Møll


Kern primrose sfinks møll er grå-brun med svarte og hvite tegninger på sine forvingene og svart og hvit banding på sine hind vinger. Møllene er aktive på dagtid. De voksne måneder legger eggene sine på primrose planter og andre planter som vokser nær kusymre, og deres larver spiser blader og blomster av primrose planter.

Status


Kern primrose sfinks møll gang var tenkt utdødd, men som av 2011 bestander av disse møll ble funnet i Walker Basin og Carrizo Plain National Monument område i California. Møllene er oppført som truet innenfor Endangered Species Act. Ifølge Xerces Society, har forstyrrelser og tap av habitat kompromittert overlevelsen av disse møll.