Hovudside

Viktigheten av røykvarslere

by Walther

Viktigheten av røykvarslere

Brannsikkerhet organisasjoner vurdere røykvarslere og røykvarslere for å være den viktigste enheten i forebygging av dødsfall og skader fra brann. Mange av disse organisasjonene sponse periodiske kampanjer for å minne folk om å teste sine systemer og for å skifte batterier i sine røykvarslere.

Historie


Røykvarslere ble oppfunnet i 1969 av BRK Electronics. Deres "First Alert" batteri eller AC drevet systemer møtt med suksess fra begynnelsen. Stater begynte å vedta lover som krever røykvarslere i offentlige bygg som statistisk informasjon om effektiviteten av røykvarslere ble tilgjengelig.

Betydning


Offentlig statistikk forteller oss at branner er den femte vanligste årsaken til utilsiktet død i USA USA har den fjerde høyeste frekvensen av dødsfall fra branner i 25 utviklede land som rapporterer slike tall.

De fleste boligbranner oppstår om natten. Vanlige årsaker er relatert til røyking sigaretter eller sigarer, og begynner vanligvis i ulmende sengetøy eller møbler i oppholdsrom. Ubetjente kjøkken kilder er en annen viktig årsak. Hver brann rapporten inneholder informasjon om røykvarslere var til stede, og om de var i stand.

Røykvarslere er lett utløses av røyk fra en hvilken som helst kilde. En røykvarsler bør være i hver etasje og i høyrisikoområder som for eksempel et kjøkken eller et rom hvor det er en peis eller varmeapparater.

Funksjon


Røykvarslere fungerer ved ionisering eller fotoelektriske midler, og mange bruker begge metodene. Ofte en varmesensor er også inkludert.

Ionisering fungerer ved lading to plater mellom hvilke ioniserte partikler passerer. Når røyken passerer mellom platene det avbryter flyten av de positivt og negativt ladede atomer og setter av alarmen.

Fotoelektriske detektorer utløses når røyken passerer mellom en lysstråle og en fotoelektrisk celle. I en type, avbryter røken bredde; I en annen type, er strålen spredt av røk og lyset treffer en utløsercelle.

Spesifikasjoner


Batteridrevne røykvarslere bruker 9 volts batterier eller litiumbatterier. Detektorer kan også være hard-kablet i til 120v ledningsnett. De fleste bolig detektorer advare med høye lydsignaler. Dette er ingen hjelp til mennesker som er hørselshemmet. For hørselshemmede, er det enkle røykvarslere som har strobelys. Andre typer kan kobles inn i systemer som kobles til sengs shakers, som tilbyr sikkerhet under sover timer. Tjenesteleverandører dyr eller kjæledyr kan trenes til å varsle folk i huset til noen form for alarm.

Betraktninger


Røykvarslere er bare begynnelsen på en brannsikkerhet strategi. Det er viktig å ha brannrømningsveier planlagt og til å praktisere planen.

Fordeler


Røykvarslere gjøre det enklere og tryggere for brannmenn til å gjøre jobben sin ved å hjelpe folk komme i sikkerhet selv før brannmenn ankommer.

Røykvarslere redder liv.