Hovudside

Hvordan å opprettholde Calla Lilies

by Walther

Hvordan å opprettholde Calla Lilies

Calla er lilje ikke en ekte lilje - det er et medlem av arter Zantedeschia. Calla liljer blomst, men med ingen sann petals. Oppblomstringen av Calla er lilje en spathe som ser ut som en trompet. Calla er lilje en øm flerårig og kan ikke vinteren utendørs i områder hvor temperaturen vil falle under 15 grader Fahrenheit. I områder med kalde vintre, må du vokse Calla lilje innendørs eller grave opp anleggets jordstengler og lagre dem innendørs.

Bruksanvisning


Voksende Calla Lilies innendørs


•  Fyll en blomsterpotte, til innenfor en tomme av toppen, med potting jord. Lage en 3-tommers-dypt hull i blomsterjord med en liten hage spade. Plasser jordstengler i hullet, og etterfylle med jord.

•  Vann med en liten mengde vann for å holde jord knapt fuktig. For å sjekke om du gir anlegget riktig mengde vann, plukke opp litt jord i hånden. Prøv å danne jord til en ball. Hvis det beholder den formen, er det for fuktig, så du må kutte ned på vanning. Jorda må bryte fra hverandre hvis rullet i en ball form selv om det skal føles fuktig.

•  Plasser potten i et solrikt område når plantespirer. Et lyst, Sør-eksponerte vinduskarmen er et godt valg for en calla lilje plante.

•  Vann Calla lilje oftere etter spirende. Vann anlegget hver tredje dag med en vannkanne. Jorda bør være jevnt fuktig å ta på til enhver tid.

•  Gjødsle Calla lilje med en vannløselig gjødsel. Hell fabrikantens anbefalte mengde gjødsel i jordsmonnet rundt bunnen av anlegget. Mengden av gjødsel vil avhenge av anlegget størrelse og størrelsen på potten. Befrukte Calla lilje annenhver måned i løpet av vekstsesongen.

•  Fjern alle de døde bladene når anlegget er ferdig blomstringen for året. Grave opp jordstengler fra jorda. Tømme blomsterpotte og fyll på med plantejord. Plante rhizom og fortsette å ta vare på det akkurat som den første planting. Etter hvile, Calla lilje vil rebloom.

Voksende Calla Lilies Outdoors


•  Grav et hull i hagejord 4 til 6 inches dyp, med en liten hage spade. Plasser rhizome inn i hullet og tilbakefylling med hagejord. Plant rotstokker ikke nærmere enn 12 inches hverandre.

•  Vann jorda med en hageslange. Calla liljer trenger fuktig jord å vokse. Bruk en regnmåler for å sikre hagen er å få minst en tomme av regn vann per uke. Utgjør noen mangler vann med en hageslange i slutten av uken.

•  Gjødsle de Calla liljer med en kommersiell 15-30-15 gjødsel. Løs opp 2 ss. gjødsel i en liter vann. Hell 1 kopp gjødselblanding 4 inches bort fra hverandre calla lilje plante.

•  Kutt calla lilje plante to inches fra bakken etter den første frosten. Bruke et par av beskjæringssakser å kutte rett over bladene av planten. Grave opp jordstengler fra bakken ved hjelp av en liten hage spade eller spade. Plasser rhizom i et varmt og tørt sted for to uker.

•  Vent til rhizome er tørr - om to uker - og plasser rhizom i en bøtte med blomsterjord. Plasser bøtte i en garasje eller kjeller til sjansen for frost er over i løpet av våren. Plante Calla lilje som du gjorde året før.