Hovudside

Hvordan å bryte opp Oak Trees for Brensel

by Walther

Hvordan å bryte opp Oak Trees for Brensel

Eik er en tett, tung tre som setter av en stor mengde varme ved forbrenning. Dette er et utmerket valg for brensel fordi det gir en jevn, selv flamme som det brenner. Vanskeligheten med dette valget av tre er dens liten motvilje mot å tenne. Hvis du har tilgang til eiketrær som blir hakket ned, kan du kreve mye av trevirke til brensel. Riktig hakking og bryte opp de ulike deler av treet at du har de mest nyttige logger tilgjengelig fra eik.

Bruksanvisning


•  Bruk vernebriller, tunge arbeidshansker, en hard hjelm, lange ermer og lange bukser. Skjæring og hakking tre kan forårsake splinter og spredt trestykker kan forårsake skader hvis du ikke er skikkelig beskyttet.

•  Fjern lemmer fra en fallen eiketre med motorsag. Begynn nederst på treet og arbeid oppover mot toppen, fjerne lemmer hvor de møter stammen av treet. Stå på motsatt side av treet fra hvor din motorsag er, for å holde litt ekstra plass mellom kroppen din og bladet og forebygge ulykker.

•  Tøm bort lemmer for å skape en gjennomførbar område for kapping, eller bryte opp, stammen av eiketre. Bryt mindre grener av lemmer og kast dem. Hogge store lemmer opp i 16-tommers stykker for fyringsved.

•  Stå på oppoverbakke siden av stammen, slik at det vil rulle vekk fra deg hvis den beveger seg. Så tre fjerdedeler av veien gjennom stammen på hvert punkt der du ønsker å kutte tre. Standard lengde for en firewood log er 16 inches, slik at arbeidet med denne målingen med mindre du har en spesifikk bruk for veden som krever logger for en større lengde.

•  Roll bagasjerommet slik at du er vendt mot motsatt side av treet og så de resterende fjerdedel av veien gjennom å produsere flere håndterbare logger for splitting.

•  Sett opp en tre splitting plattform ca 20 inches høy. Dette kan være stammen av et felt tre eller rett og slett en stor og solid blokk av tre.

•  Sett en runde tre på høykant på splitting plattformen. Bruk en splitting øks eller splitting maul å kutte hver runde i kvartalene. Dette vil øke arealet av veden og hjelpe det tørke ut raskere. Lemmer større enn 8 inches i diameter kan deles i to også. Bøy knærne mens du svinger øksen. Gjøre kutt som krysser midten av hver runde.

Tips og advarsler


  • La treverket tørke, eller kurere, i minst ett år før du brenner for de beste resultatene.
  • Kjenn din motorsag. Hvis du bruker en ny motorsag, lese bruksanvisningen grundig.