Hovudside

Hva gjør jeg med klær vaskemaskinen Vil ikke ren?

by Walther

Det kan være flere grunner til at vaskemaskinen ikke vil rense klærne dine. Du har kanskje farget plagg som ikke reagerer på vaskemiddel og trenger spesiell, målrettet behandling; vaskemaskinen kan ha mugg eller noe fast i det; eller klærne kan være bare renses. (I noen tilfeller kan du se bort fra hva deres etiketter si og kaste dem i maskinen uansett.)

Tøffe klær Flekker


Hvis du har kjørt en farget klesplagg gjennom vask og flekken har ikke kommet ut, må du behandle flekken med riktig remover. Først prøver butikk-kjøpte flekkfjernere som Shout, Tide To Go eller Spray 'N Wash. Hvis de ikke gjør utslaget, må du kanskje finne en løsning for din bestemt type flekk. For eksempel, for å fjerne en leppestift flekken, blande en liter vann med en teskje av flytende vaskemiddel og en teskje av hvit eddik. Suge klesplagg i denne løsningen for en halv time, deretter vaske det og la det lufttørke. Hvis det ikke fungerer, blot flekken med alkohol, holde et papir håndkle under stoffet for å absorbere overflødig alkohol som du blot. Hold flekken fuktet med alkohol i en halv time, skyll klær med vann. Hvis alkohol blot ikke fungerer, gjenta vann-og-vaskemiddel suge, erstatte en teskje av ammoniakk for eddik. Hvis du etter alt dette, har du fortsatt uten hell, prøv blekemiddel --- sitronsaft er den mest skånsomme, og klor den tøffeste. Hvis flekken er virkelig satt i, kan det være tid for deg å donere klesplagg til Goodwill, som kan makulere det og resirkulere stoffstykkene.

Felles Vaskemaskin Problemer


Hvis vaskemaskinen er konsekvent ikke å få klærne rene, kan det ha et problem. Kanskje det ikke er å fjerne skitt og dyrehår; kanskje er det enda flekker klærne. Det kan være rengjøring klærne, men gjør dem lukte brutto, noe som er like ille som ikke rense dem i det hele tatt. Hvis vaskemaskinen gjør klærne stinker, det kan være mugg under sin agitator. Fjerne agitator. Avhengig av modell av vaskemaskin, må du kanskje en skrutrekker til å gjøre dette. Nå rengjøre agitator og vaskemaskinen badekar med en løsning av varmt vann og blekemiddel. Bruk gummihansker for å beskytte hendene fra blekemiddel og mugg. Rengjør agitator regelmessig, før du merker klærne begynner å lukte. Hvis din vaskemaskin s forlater flekker på klærne dine, sjekk for å se at det ikke er noe fast inne i maskinen --- tannkjøtt er en vanlig synder. Hvis du bruker flytende tøymykner, kan det bli flekker klærne fordi det er bygget opp i maskinen. Prøv å rengjøre vaskemaskinen ved å kjøre den på varmt vann syklus uten klær i det, men likevel legge vaskemiddel. En annen gjerningsmann kan være hardt vann. Ha vannet testes for sin hardhet, og hvis det er veldig vanskelig, vurdere å kjøpe en vann-oppmykning system for huset ditt. Hvis alt annet mislykkes, ring din vaskemaskin reparasjon person og få ham eller henne ta en titt.

Dry-Clean-Only Klær


Se på etikettene på klærne dine før du setter dem i vaskemaskinen. Hvis koden sier "Dry Clean Only", tenke to ganger før ulydig som råd. Vasking fag klærne til en viss slitasje-og-tåre. Noen stoffer kan håndtere det bedre enn andre, og noen ikke takler det i det hele tatt.

Noen klær du kan putte i maskinen, så lenge du setter den til kald vask, kald skylling og delikat agitasjon. Disse klærne inkluderer syntetisk-bland strikker og kraftigere cashmeres. Hvis du er i det hele tatt i tvil om å sette et klesplagg i maskinen, ikke gjør det.

Andre klær du bør bare håndvasken. Ull vil krympe og pille hvis du prøver å sette den i vaskemaskinen. Noen ullplagg kan være hånd-vasket, men du må bruke en spesiell vaskemiddel som Woolite og være veldig forsiktig med dem. Andre ull-type stoffer, som kashmir, mohair eller alpakka, kan være hånd-vaskes forsiktig også. Vask aldri dresser.

Endelig er det klær som vaskemaskinen vil ødelegge hvis du prøver å vaske dem i det. Alltid tørr-ren silke. Som nevnt før, ikke noen gang sette ull, kasjmir eller andre nonsynthetic drakter i vask. Det er best ikke å forsøke hånd-vaske dem, heller, siden krymping eller toving kan ødelegge drakten for alltid, og draktene er ofte dyre. Tørr-rensing er det tryggeste veddemålet. Hvis et plagg er dekorert med perler, paljetter, fjær eller annen pynt som kan skades eller går tapt, er det best å hånd vask eller rens den, avhengig av hvor intrikat utsmykking er og hva sjansene er at du kan skade dem for hånd-vask.