Hovudside

Hvordan Grow en Madagaskar Palm

by Walther

Madagaskar palm (Pachypodium lamerei) produserer voksaktig grønne blader som stiger fra toppen av en tykk stamme dekket i skarpe pigger. Native til Sør-Madagaskar, kan treet ikke tolerere kulde, og gartnere i USA vokser planten nesten utelukkende innendørs. I naturen Madagaskar flaten vanligvis når 15 meter i høyde. Men som regel holder det mye mindre som en potteplante, vokser ikke mer enn 4 meter høy med en spredning på opptil 2 meter. Dyrkere verds treet for sin enkle omsorg og tilpasning til felles husholdning forhold.

Bruksanvisning


•  Plant Madagaskar palme i en beholder med dreneringshull i bunnen, fylt med godt drenerende potting mix. Plasser en 1- til 2-tommers lag av grus i bunnen av beholderen for å fremme riktig drenering, og fylle den med en blanding av 2 deler sand, 1 del torvmose og 1 del leirjord.

•  Plasser Madagaskar palmetre i et område som mottar lys og direkte sollys for mesteparten av dagen, for eksempel en sør- eller østvendt vindu. Planten vokser mest kraftig når den er utstyrt med full sol, men det kan også tolerere indirekte eller filtrert lys for korte perioder.

•  Vann treet omtrent en gang hver 10. dag, slik at jorda tørke litt ut mellom programmer. Hell lunkent vann over jorden før det begynner å renne ut av bunnen av beholderen. Drenere bort overflødig umiddelbart, og aldri tillate treets røtter til å stå i vann. Opphøre vanning om vinteren.

•  Hold temperaturen nær din Madagaskar flaten mellom 68 og 75 grader Fahrenheit til enhver tid. Selv om anlegget kan tolerere noe lavere eller høyere temperaturer for en stund, foretrekker den typiske varme husholdnings temperaturer mesteparten av tiden.

•  Re-potten Madagaskar palm omtrent en gang hvert tredje år. Vikle et par lag med avis rundt stammen før håndtering for å unngå skader fra treets pigger. Plant den i en beholder minst 2 inches større i diameter enn den forrige potten, og fyll den med friskt potting mix.

Tips og advarsler


  • Madagaskar palm vanligvis faller bladverket sitt i løpet av sin vinterhvileperiode. Hold den i samme solrikt sted, men ikke vann. Ny vekst vil komme tilbake om våren, når du skal gjenoppta vanlig omsorg av treet.
  • Madagaskar palmer ikke krever supplerende befruktning eller høy luftfuktighet. Faktisk, de utfører best i tørr, varm luft fra de fleste hjem, så lenge de er gitt vann og rikelig med sollys.
  • Ikke plasser Madagaskar palme i en lett tilgjengelig for barn og kjæledyr området. Treets pigger er veldig skarpe og dens saft er giftig ved inntak.