Hovudside

Typer av sitrustrær i California

by Walther

Typer av sitrustrær i California

Med en skrullete middelhavsklima, er California det perfekte sted å vokse sitrusfrukter. Sitrus industrien var statens "andre gullrushet" på slutten av 1800-tallet, ansporet av jernbanen og ny steinfrie navle oransje. I dag produserer sitrus industrien $ 30000000000 av frukt årlig, noe som gjør California den nest største sitrus produsent i USA. Det er over 50 varianter av sitrus tilgjengelig der, gruppert i noen hovedkategorier.

Søte appelsiner


Søte appelsiner var den opprinnelige ryggraden i California sitrus industri og forbli globalt populære. Den mest kjente Californian variasjon er vinter-modning Washington navle oransje, men også vokst er den Trovita, Cara Cara, Lane Late, Robertson, Shamout, Valencia og Midnight Valencia appelsiner. Alle disse er tilpasset ulike smaker og lokale mikroklima.

Blodappelsiner


Disse appelsiner har mørk rød kjøtt (som de trekker sitt navn) og er mest brukt til å produsere fargerike juice. Varme dager danne sukker i dem, mens kjølig luft utvikler fargen. Dette fører til stor variasjon i fargen California blodappelsiner, som er tilgjengelig i Moro, Sanquinelli og Tarocco varianter.

Sour Appelsiner


Disse appelsiner er primært brukt for sine rinds, hvilken smak marmelader og te. De er også populære prydplanter for hager. California vokser fire varianter av sur appelsin: Bouquet de Fleurs, den Chinotto, den Sevilla og bergamot. Den siste frembringer den aromatiske skall som tørkes og brukes til smaken Earl Grey te.

Mandariner


Disse lett peeling, snack-sized frukt er populært i USA, selv om kvaliteten varierer sterkt avhengig av klima og jordsmonn. Det finnes mange varianter dyrkes i California. Disse inkluderer Gold Nugget, Tango, Clementine, Murcott, California Honey, Owari Satsuma, Dancy Tangerine, Kara, Kinnow, Pixie, Side og Kishu mandarin.

Sitroner


Terte, gul og mindre enn andre sitrus, er sitroner brukes som smakstilsetning mat og juice. Trærne selv er vanskelige planter som ofte også dyrket som prydplanter. Varianter tilgjengelig i California inkluderer Ponderosa, Eureka, Meyer, spraglete rosa, Lisboa og Yen Ben. Middelhavet sitroner - som Villafranca, Genoa og Limonero - kan også dyrkes der.

Limonettas


Disse lite kjent frukt er lik sitroner men som er litt søtere. Den Millsweet og Marrakech limonetta både vokse i California.

Limes


Limes er en av de mer variable sitrusfrukter, med mange forskjellige former, størrelser og farger. Selv om tradisjonelt avbildet som grønn, bare moden lime bli grønn i tropiske klima. I California, de blir gule. Varianter inkluderer Thorn meksikanske, meksikansk, Bearss Seedless, Kaffir, Rangpur og palestinske limes.

Grapefrukt og Pummelos


Disse sfærisk sitrusfrukter er større enn appelsiner eller mandariner, med pummelos å være vesentlig større og mildere i smaken enn terte grapefrukt. Begge er populære for produksjon av saft og som fersk frukt. Det er seks varianter av grapefrukt butikken: Rio Red, Star Ruby, kinesiske, Cocktail, Melogold og Oroblanco. Den store utvalg av pummelo er Chandler.

Kumquats


Selv om det ikke godt kjent, er disse små sitrusfrukter mye dyrket. De har tynne og spiselige skinn og er svært motstandsdyktig mot kaldt vær. Det, sammen med sin velduftende lukt, gjør dem til et populært hageplante. Det er sju varianter dyrkes i California: den Meiwa, Nagami, Eustis, Marumi, Nordmann, Indio og Centennial.

Citrons og sjeldne varianter


Det er flere andre frukter i sitrus familien tilgjengelig for hjemmedyrkere i California, selv om de fleste ikke er vokst industrielt. Disse inkluderer Buddhas Hånd og etrog citrons; den australske Finger kalk; den Calamondin; den Yuzu; og Tangelo.