Hovudside

Slik fjerner Rust Fra galvanisert jern

by Walther

Galvanisert jern er en unik type metall som må behandles med forsiktighet når du fjerner rust. I begynnelsen kan du tror at enhver kjemisk rustfjerning produkt ville gjøre susen, men faktum er at mange av disse kjemikaliene vil fjerne galvanisert belegg som gjør denne typen jern idé for utendørs bruk - spesielt hvis de inneholder fosfor. Den beste måten å fjerne rust fra galvanisert jern krever en kombinasjon av taktikk som vil kle av rust og samtidig la galvanisering intakt.

Bruksanvisning


•  Rens av galvanisert jern. Hvis du har et stort stykke metall, press vaske det for å fjerne så mange rustflak som mulig. Hvis elementet er mindre, skyll den med en hageslange. Når varen er skylt ren, tørk den ned med en fuktig fille som har tre dråper flytende vaskemiddel på den. Dette vil fjerne støv, smuss og skitt slik at de rustne områdene er lettere å få øye på.

•  Bland opp din oksalsyre. Oksalsyre, også kalt tre blekemiddel, kommer i pulverform og vanligvis er blandet med vann for å danne en væske. Å behandle rust på galvanisert jern, men måle flere kopper med pulveret inn i plastbøtte, deretter legge vann en kopp om gangen til en tykk pasta har dannet som kan spre seg, men som ikke vil kjøre. Slitasje hansker og vernebriller under dette trinnet og fra denne tiden fremover.

•  Spre oksalsyre lim på rustflekker. Dekke dem helt, og la lim til å sitte på de plassene i fem til 10 minutter. Du kan se rust "løft" av metall og farging av lime. Ikke la lim på metallet i mer enn 10 minutter.

•  Skyll av tre blekepasta. Bruk høytrykksspyler eller hageslange for å skylle av området. Når det er klart, takle eventuelle rester av rust eller rust flekker med stålbørste til de er helt borte.

•  Rengjør galvanisert metall grundig. Bruk høytrykksvasker eller slange og renhold filler med flytende vaskemiddel til å tørke ned hele området og sørge for at all oksalsyre rester og rust resten blir helt borte. Tørk metall i stedet for å la det lufttørke for å hindre flash rustdannelse.

Tips og advarsler


  • Hvis du planlegger å male galvanisert jern, bruke en oljebasert, rust-hemmende primer for å hindre gjentakelse av rust.
  • Oksalsyre er et vanlig rengjøringsmiddel, men det er fremdeles en syre. Bruk vernehansker og vernebriller, og oppbevar den utilgjengelig for barn.