Hovudside

Veksten av en gråtende japansk Maple Tree

by Walther

Veksten av en gråtende japansk Maple Tree

"Weeping" er et begrep som brukes til ulike sortar av den japanske lønn (Acer palmatum). En sorten er en stamme av anlegget utviklet spesielt for hagearbeid og landskapspleie. Gråtende japanske Maples er så kalt på grunn av deres gråt, eller nedover hengende, vekstmønster. Blant de sortene som er beskrevet som gråt er threadleaf japansk lønn (Acer palmatum var. Dissectum) og Acer palmatum 'Dissectum Atropurpureum.' Veksten av disse to sorter er svært lik, fordi de er utledet fra de samme artene.

Forplantning


Gråtende japansk lønn kan formeres i tre primære måter: ved frø, pode og bartre stammen borekaks. I en naturlig setting, japanske lønn trær forplante seg gjennom spredning av frø. Hage- og landskaps eksemplarer kan spres via frø, selv om University of Connecticut hevder at de fleste sortene er podet.

Vekst Process


Vekstprosessen av japanske lønn sortar varierer avhengig av type. Ifølge University of Connecticut, japansk lønn og sortar varierer i størrelse 4-25 meter høye. Universitetet beskriver alle japanske lønn varianter som langsomme dyrkere. Som treet vokser, grenene slår nedover for å gi treet sin gråtende form.

"Fine Garde" magasinet attesterer at sortar podet på senvinteren vil knopp på sensommeren. Som prøver vokse de utvikler grå bark. Kvister, eller små greiner som stråler ut fra hovedgrener, vokse polert, skinnende bark som er grønt og rødt. Acer palmatum 'Dissectum Atropurpureum' sorten bjørner torner.

Bladverk og blomster


Japanske lønn sortar vise prangende, pyntegrønt. Denne bladverket er grønt gjennom våren og sommeren, snu røde, oransje, gul eller lilla i høst avhengig av variasjon. Threadleaf japansk lønn løvverk er veldig fin og gyllen i høst. Crimson Queen, en annen gråt sorten, utstillinger dissekert blader, eller de delt i fine fingre, er det rødt i høst. Standard japanske lønnebladene er 2 til 5 inches lang; sorten løvverk lengde kan variere. Acer palmatum 'Dissectum Atropurpureum' bjørn 2 til 4 tommers stjerneformede blader som er lilla / rød i løpet av våren og sommeren og oransje i høst.

Japansk lønn og dets ulike gråtende sortar bærer små blomster i mai og juni. Disse blomstene er små og ikke prangende. Veldig lite frukt er også til stede på noen varianter. På grunn av den pyntegrønt, er frukt og blomster av japanske lønn sortar ofte vanskelig å se.

Vekstvilkår


Threadleaf japansk lønn vil vokse i USDA soner 6-8, eller klima som ligner på de av St. Louis, Oklahoma City og Austin. "Fine Garde" beskriver anlegget som et moderat dyrker i optimale forhold, som inkluderer full sol eller delvis skygge eksponering og jord av middels fuktighet.

Ifølge University of Connecticut, japansk lønn og sortar foretrekker å vokse i full sol eksponering, selv om de er tilpasningsdyktig til skygge vekst. Anlegget vil ikke vokse godt i varmt og tørt eller blåser vinter steder og vil blomstre i jord med høyt organisk innhold.