Hovudside

Slik fjerner Rust Fra Comales

by Walther

En comal er en støpejern plate, som ligner på en støpejern skillet, som brukes til å lage tortillas og blister chilipepper. Comales er svart, som bidrar til å hindre jern mot rust. Men hvis ikke blir ivaretatt eller venstre våt, kan det og vil ruste. Fjerne rust kan være en vanskelig prosess. Ingen kjemikalier eller metalliske scrubbere kan brukes, da de kan skade strykejernet. Når rust er fjernet, vil jernplate må reseasoned eller smøres for å hindre klebing.

Bruksanvisning


•  Fyll en vask med det varmeste vannet du kan stå å røre og flytende oppvaskmiddel.

•  Dip eventuelle ikke-metalliske scrubber, for eksempel en nylon skurerondell eller myk bust nylon rengjøringsbørste, inn i såpevann. Skrubbe rust fra pannen. Skyll scrubber etter rennende vann, dyppe tilbake i såpevann og fortsette rengjøring etter behov. Fortsett denne prosessen til rust er fjernet.

•  Plasser comal inn i såpevann. Bruk en tallerken fille for å rengjøre den. Ikke la den suge i såpevann.

•  Skyll kjelen i kaldt, rennende vann.

•  Tørk pannen ved hjelp av et håndkle.

•  Plasser comal på en grill eller ovn. Hell nok vegetabilsk olje i pannen å belegge hele overflaten med 1/8 tommers av vegetabilsk olje. Slå grillen eller ovnen på. La vegetabilsk olje til å jobbe i pannen. Når oljen har blitt absorbert eller 30 minutter er utløpt, ta kjelen av varmen. Når den er avkjølt nok til å ta på den, bruke en papirhåndkle å absorbere overflødig fuktighet.