Hovudside

Hvor lenge må jeg igjen en UV Light på Min Plant?

by Walther

Hvor lenge må jeg igjen en UV Light på Min Plant?

Ultrafiolett eller UV, er lett synlig for det menneskelige øye. Det er en del av naturlig sollys og er nødvendig for plantevekst. UV-lys er brukt for innendørs planter som får ingen naturlig sollys eller hjelpe starte frøplanter innsiden av huset. Hvor lenge du lar UV-lys på plantene dine avhenger av en rekke ulike faktorer.

Betydning


Planter dyrkes innendørs krever fortsatt sollys, og UV fungerer som kunstig sollys. Planter på alle vekststadier trenger sollys, spesielt for fotosyntese.

Lengde of Time


Hvor lenge UV lysene er på i løpet av dagen er vanligvis det samme lenge solen er ute, normalt 12 timer per dag i sommer. Perioden når lyset er på, kalles en fotoperiode, noe som gir plantene en fotoperiode på 12 timer. Imidlertid kan plantene trenger lengre fotoperioder, for eksempel opp til 18 timer, hvis det ikke er noen naturlig lys er tilgjengelig. Hvis det er naturlig lys tilgjengelig fra nærliggende vinduer, bruk en kortere daglengde under UV-lys.

Avstand


Avstanden mellom lampen og anlegget er viktig. UV-lys skal alltid være ca 6 inches bort fra plantens toppen. Hvis lyset er for høy, stammer selve anlegget vokser høyere for å få tilstrekkelig lys. Dette resulterer i stammen være svak, og anlegget vil til slutt ikke være i stand til å støtte seg selv.

Måling Lys


Observere plantens vekst er den beste måten å vite om dine planter eller frøplanter har nok lys. Planter uten nok lys har gulaktige, lavere blader som kan falle av. Den samlede anlegget kan være lysere i farge enn normalt. Stammen avstand mellom bladene kan være lengre enn vanlig fordi anlegget prøver å få nærmere lyset.