Hovudside

Er de Grønne Bugs på min Corn Planter bladlus?

by Walther

Er de Grønne Bugs på min Corn Planter bladlus?

Mais dyrkere over hele landet har å stri med en rekke skadedyr og sykdommer. Bladlus er blant de vanligste problemene, selv om de er langt fra den mest alvorlige. Disse små grønnaktige insekter kan påvirke mais samt mange andre avlinger og hage grønnsaker. Det finnes tusenvis av bladlusarter, hvorav noen vanligvis plager maisplanter.

Identifikasjon


Bladlus er små insekter, vanligvis mindre enn 1/8 tommers lang. De er myke funksjonsfriske og oval eller pæreformet. De av og til har vinger, men er oftere vingeløse. Deres farge varierer, varierer mellom blekgul-grønn og blåaktig eller gråaktig grønn. Bladlus kan vises i grupper på et par dusin eller en koloni av tusener kan være en del av et alvorlig angrep. Ta en prøve insekt til nærmeste universitet forlengelse kontor for identifikasjon. Du kan også få tilgang til en rekke insektidentifikasjons guider på nettet (se Ressurser).

Skade


Mais blad bladlus er den vanligste variasjon å plage mais planter; de vanligvis finnes under blader og spinnehjul og på unemerged dusker. De har piercing munndeler og lever av mais blader og stengler ved å trekke ut saft. Mais rot bladlus, en annen variasjon som ofte påvirker maisavlinger, feeds på en lignende måte på planter røtter. Bladlus kan føre til hemmet vekst og reduserte avlinger i alvorlige tilfeller, men vanligvis ikke forårsake betydelig skade. De skiller ut en sukkerholdig avfall kalt honningdugg som kan føre til vekst av svart mold.

Ledelse


I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig tiltak mot bladlus. De er ofte resistente mot sprøytemidler, og ved hjelp av plantevernmidler kan være skadelig som den dreper mange av bladlus 'naturlige predatorer. Selv i tilfeller der sprøytemidler gjøre redusere antall bladlus, vil det ikke stoppe spredningen av sykdommer de kan bære. Den beste management for bladlus er å oppmuntre insekter som lever på dem, for eksempel marihøner, lacewings og syrphid fluer. Grundig fjerne ugress før du plante mais kan også redusere sannsynligheten for bladlusangrep.

Andre skadedyr


Hvis du har små grønne insekter på mais planter, bladlus er den mest sannsynlige årsaken, men en rekke andre skadedyr er også mulig. Mais rootworms kan skade mais i enkelte deler av landet. Larvene modne til biller som lever av silke og pollen. Voksne varierer i farge, men er vanligvis grønn, gul, svart, eller en kombinasjon av disse fargene. Mais biller av flere varianter angripe mais ved å spise hull i bladene; deres farge er vanligvis bronse eller blågrønn, og de har en avrundet utseende og forstørrede bakben som tillater dem å hoppe ut lopper. Grønne stinke feil og Southern grønne stinke feil er skjold-formet, ca 1/2 cm lang, og noen ganger lever av aks.