Hovudside

Landscape Design & Shade Planter

by Walther

Landscape Design & Shade Planter

Landscape design for skygge planter er viktig å finne ut hva som skal plantes i hvilke typer skygge områder. Det er altfor lett å kjøpe en beundret anlegg bare for å ha det mislykkes i hagen fordi dens skygge kravene ikke var oppfylt. I utformingen av et område eller områder for skygge planter, må typen av skyggen først bli vurdert og deretter, de aktuelle planter valgt.

Typer av Shade


Ifølge Rosalie Davis, forfatter av "Taylor guide til Shade Hagearbeid," er det tre typer nyanser. Full skygge er en plante område med betydelig skygge nesten hele dagen. Del skygge, også kjent som halvskygge, har både full skygge og full sol: for eksempel sol i morgen og skygge på ettermiddagen. Den tredje typen er lys sjattering, også kjent som flekkete skyggen. Solens tilstedeværelse følte hele dagen, men filtreres gjennom nærliggende trær.

Design


Landskap designer og horticulturist David Berle anbefaler at en kopi av situasjonsplanen brukes til å utpeke skygge områder for planting. Disse områdene skal være merket og merket med hvilken type skygge. Solen bør studeres som den beveger seg fra øst til vest over utformingen stedet for å finne skygge. Nettstedet Planens skygge områder bør merkes med timer med sol og merket full, del eller lys skygge.

Stauder


Det er færre stauder tilgjengelige for skygge enn for sol hager, og fargerike planter er vanskeligere å finne. Horticulturist og hage designer Susan Wilson Hamilton navnene de 10 øverste skygge stauder: for full skygge, inkluderer bregner, hostas og skum blomst listen; for en del skygge, daylillies, korall bjeller, columbines, amerikanske alun røtter, lobelia og marikåpe; for lys skygge, viser Hamilton rudbeckia blant de 10 beste.

Ettårige


Ettårige bringe farge til skyggen hager, et element som ikke er lett å finne. Begonia, Impatiens, Caladium og Coleus er blant Susan Hamilton topp 10 årbøker for full skygge områder. Ageratums, petunia, strandsnegler og georginer er blant plantene for den del-skygge hage. Andre årbøker som krever en del skygge inkluderer tysk kamille, årlig fontene gress, årlig phlox og skarlagen salvie. En annen full skygge årlig er blå torenia. Chilenske ape-blomst og skog Forglemmegei gjøre det bra i lys skygge.