Hovudside

Slik Level Rock i en innkjørsel

by Walther

Nøkkelen til å opprettholde et attraktivt og solid stein innkjørsel er å holde overflatenivå. Utjevning steiner er ikke komplisert; bruke riktig utstyr vil redusere arbeids involvert betydelig. Holde overflaten selv gjør det lettere å kjøre over og hindrer vanndammer fra forming i lave flekker. Hvis området ikke er naturlig skrånende mot gaten, har tenkt å forme overflaten i en svak krone for å lede regnvann til sidene.

Bruksanvisning


•  Rake spredte steiner i plenen til sidene av oppkjørselen. Gå over noen dype fall eller berms på overflaten og rake steinene så jevnt som mulig.

•  Lei en traktor og parkere den slik at den vender mot gaten på toppen av oppkjørselen nær huset. Koble en boks skraper til baksiden av traktoren og senke bladet for å grave en tomme i grus overflate.

•  Kjør sakte til gaten så bladet grave inn i fjellet, løsne overflaten. Gjenta trinn hvis det er nødvendig å løsne hele toppsjiktet av bergarter.

•  Ta av boksen skraper og koble en høvelblad til traktoren. Still inn vinkelen på bladet på null og senk bladet berører overflaten av steinene. Kjør traktoren opp oppkjørselen sakte slik at den flate blad kan skrape noen små hauger og presse dem inn i lavtliggende områder.

•  Gå over hele oppkjørselen flere ganger med en vibrerende komprimator for å stabilisere løse steiner og holde dem fra å forflytte seg ut av sted.

•  Hell flere steiner ned midt i oppkjørselen og rake dem over oppkjørselen slik at sidene er ca 1 cm lavere for drenering. Gå over hele området igjen med komprimatoren.