Hovudside

Hvordan lage en lyspære vare lenger

by Walther

Hvordan lage en lyspære vare lenger

Den viktigste komponenten i en lyspære er dens glødetråd. Glødetråden i en lyspære er den tynne fine ledning strukket mellom to kontaktpunkter. Begge endene av filamentet er koblet til elektriske ledere som er koblet til den elektriske ledninger utenfor gjennom metallbase. Kretsen er fullført når pæren er skrudd i en lys socket og lyset er slått på.
De første lyspærer oppfunnet av Thomas Alva Edison hadde karbon filamenter. Gjennom årene har forskere funnet bedre måter å gjøre filamenter. Lyspærer som brukes i boliger er laget av tungsten filament. For disse pærene, det er to hovedårsaker til at de brenner ut raskt: høy spenning i kretsen og vibrasjon.

Bruksanvisning


•  Bruk en fan pære eller annen pære som tåler vibrasjoner. Fan pærer har en ekstra glødetråd som bidrar til å redusere vibrasjonene som er forårsaket på grunn av innkjørings fan. Så fan pærer har en lengre levetid. De avgir en myk gult lys som forbedrer omgivelsene.

•  Skyv tester leder av et digitalt multimeter i de nøytrale og varme sporene på mottaket som er nærmest hovedpanelet. Dersom måleren viser 125 volt eller høyere deretter ringe opp den lokale avdelingen av makt eller sende dem en forespørsel angående ditt problem og ber dem om å sjekke spenning sendt hjem til deg. Avdelingen av makt skal kunne løse problem.They vil sende sine elektrikere til å finne ut hva problemet er, selv om det kan være en ekstra avgift for denne tjenesten.
Det normale utvalget av spenning i huset ditt bør være 120-124 volt. Lyspærer kommer i forskjellige varierer fra 0 watt og oppover. De fleste husholdnings pærer er 120-volts pærer, men hvis selve serien i ditt hjem er 126 volt eller så, deretter en 120-volt pære vil miste rundt 60 prosent av sitt liv.

•  Kjøp en 75-watts (130 volt) pære i stedet for en 60-watts (120 volt) pære. Betydningen av å bruke denne pære er måten den produserer lys bruker mindre elektrisitet som kan redusere regningen din og føre til at pære liv å være lenger enn andre pærer. Et annet alternativ er å bruke et mindre antall høyere effekten pærer i huset ditt, i stedet for et større antall lavere effekten pærer.

Tips og advarsler


  • Alltid være forsiktig når du sjekker spenningsforsyningen til hjemmet ditt med et digitalt multimeter.