Hovudside

Hvordan Match hvit maling på et tak

by Walther

Hvordan Match hvit maling på et tak

Tak er utsatt for ulike typer skader. Vann innsig, sprekker, flekker eller peeling alle kan gjøre hvitt tak ser heller shabby. Hvis du har reparert taket og trenger å ta opp malingen, eller hvis du ønsker å male en del av det for en annen grunn, må du matche den eksisterende tak farge. Dette er ikke et problem hvis du har den opprinnelige maling kan - men hvis ikke, du kan fortsatt finne riktig farge. De fleste malingsprodusenter produsere lignende nyanser av hvit maling, så du bør være i stand til å matche din med letthet.

Bruksanvisning


•  Samle en rekke hvite maling fargeprøver fra en maling eller hjemme forbedring butikken. Ikke bekymre deg om varemerket. Velg fargeprøver som du tror vil passe best mulig taket ditt.

•  Bruk trinn krakk eller stige for å plassere fargeprøvene mot taket. Gjør dette når rommet er lyst. Bruk swatch prøver for ferdigblandet farger (snarere enn egendefinert) først som de er mest sannsynlig å ha vært brukt på taket.

•  Merk fargeprøvene som ser svært nær eksisterende tak maling. Mest sannsynlig vil det være en kamp - men hvis du har mer enn ett merke alle mulige treff.

•  Skaffe prøver fra maling butikken for din kamp eller kamper.

•  Bruk en pensel til å male et kvadrat fra hver prøve på taket. Vask pensel mellom prøvene eller bruke ulike seg for hver slik at du ikke blander de hvite. Vent til malingen tørke. Maling mørkner litt som det tørker.

•  Undersøk din prøve (eller prøver) for å bekrefte din match.

•  Kontroller finish på taket ditt. De fleste tak er malt med en flat, matt. I områder der vann eller damp kan røre taket, som et kjøkken eller bad kan pusse være semi-gloss. Eggeskall og emalje finish er sjeldnere. Hvis du er usikker på finish, plukke opp en fargeprøve av overflateprøver på din maling butikken for å sjekke.

Tips og advarsler


  • Hvis du raskt vil få en idé om hva slags hvitt skal se etter, avgjøre om fargen er varm eller kald - en kremhvit eller en iskald hvit - velg deretter fargeprøver med disse tonene. Sengetøy hvit, en vanlig hvit, har en touch av gult. Antikk hvit, en annen standard hvit, har en rosa skjær. Navajo hvit har en subtil jord tone. En ekte taket hvitt vil være en klar hvit uten påvisbare fargekomponent.