Hovudside

Slik installerer Fascia Board

by Walther

Frontbord cap slutten av takbjelkene under taket takfot. Frontbord er der du vanligvis henger takrenner. Takfotbordet kommer vanligvis i 8-tommers bredder og krever kutte for å passe ditt hjem. Frontbord er utsatt for forfall og råte fra regn, spesielt hvis de er ubehandlet. Det er en god idé å male platene før du installerer dem på hjemmesiden. En god praksis er å male de nye styrene og rive ut de gamle mens malingen tørker. Når de gamle platene er av, er du klar til å installere de nye frontbord.

Bruksanvisning


•  Plasser en stige slik at du kan nå opp til kanten av taket og rafter haler. Rafter haler er endene av sperrebjelkene under taket. Hvis du bruker en forlengelse stige, spør en venn til å holde stigen mens du klatrer.

•  Mål fra takfot av taket til bunnen av en hale rafter med et målebånd. Denne målingen er nødvendig bredde for takfotbordet.

•  Plasser en 1-by-8-tommers bord på et par sagkrakker. Overføre målingen fra taket til bredden av styret. Enten knipse et krittstrek over hele linja på din mark, eller tegne en rett linje på tvers av lengden på styret på mark.

•  Installer en rip kutte blad på sirkelsag. Skjær styret langs linje med sirkelsag. Plasser takfotbordet under takskjegget av taket og rumpe det mot en innvendig hjørne. Styret vil være over rafter haler.

•  Sikre takfotbordet til rafter haler med 2-tommers galvanisert spiker og en hammer. Det er mindre tungvint å spikre nær sentrum av brettet først å holde den på plass, slik at du kan spikre resten av styret. Plassere to negler på hver rafter hale.

•  Fortsett rip skjærebrett og spikre dem opp til rafter haler, stangar den nye mot slutten av det forrige styret. Når man kommer til en utvendig hjørne, måles fra slutten av den monterte frontbord til enden av taket.

•  Skjær hjørnet takfotbordet til bredde med rip kappeskive. Bytte blad i sagen til en standard blad. Måle lengden du trenger på bordet og klippe det til størrelse. Husk å bytte blad tilbake til rip blad å gjenoppta kutte styret bredder.

Tips og advarsler


  • Hvis det er mulig, bruke to sirkelsager og har ett sett opp for standard skjærebladet og den andre for rip skjæring.