Hovudside

Hva som forårsaker mugg å vokse på en Clementine?

by Walther

Under visse forhold kan pose ferske klementiner du hentet hjem fra markedet begynner å vokse synlig mugg i løpet av noen dager. Muggsoppsporer finnes i både innendørs og utendørs steder, noe som gjør det viktig å forstå hva som forårsaker mugg å vokse på klementiner. Forstå årsakene til mugg, samt de ideelle vekstforhold som kan føre til rask muggvekst, kan hjelpe deg å sørge for at klementiner bli frisk og tiltalende for så lenge som mulig.

Kilder til Mold


Muggsoppsporer kan finnes både innendørs og utendørs. Disse sporene, som er hva visse typer sopp bruke til å reprodusere, er ofte luftbåren. De kan også bli funnet på overflaten av mat, planter eller i jord. Hvis pappeskene som frukt er levert i blir fuktige under transport, kan de også utvikle muggvekst. Gårdene er ofte en annen viktig kilde til mold, noe som betyr sporene kan allerede være på klementiner når de når supermarked.

Miljøfaktorer


Sopptall tendens til topp på ettermiddagen, i motsetning til pollen, som topper i morgen. Mold kan vokse når de får noen form for organisk materiale for å spise, enten det er papir eller sitrusfrukter. Kondensasjon kan også gi de muggsoppsporer på overflaten av en Clementine den ekstra økning av fuktighet trenger de å vokse seg større. Innendørs muggtall kan pigge hvis hjemmet ikke er rengjøres regelmessig, da dette gir formen på tide å øke i størrelse.

Ideelle mold voksende betingelser


Mugg trives best i varme, fuktige forhold - i områder av ditt hjem hvor luftfuktigheten er over 60 prosent, eller hvor temperaturen er konsekvent mellom 70 og 100 grader F. Dette problemet kan bli forverret av dårlig luftsirkulasjon, så ha en lek kan hjelpe for å forhindre eller langsom muggvekst. Det er imidlertid verdt å merke seg at sopptall kan være høyere i hjem der celling fansen er vant stedet for air condition, som klimaanlegg bidra til å redusere fuktigheten.

Sitrusspesifikke Molds


Visse typer muggsopp som kan være i ditt hjem kan målrette klementiner og andre sitrusfrukter. Blant disse er penicillium italicum og Penicillium digitatus, noe som kan føre til myke flekker på rinds av en klementin, og er vanligvis blå eller grønn farge. Sotet mold er en annen type mugg som kan vokse på sitrus. I motsetning til Penicillium muggsopp, vokser denne formen bare på overflaten av frukten, og kan gnis bort. Det er ofte forårsaket av små insekter skiller ut en søt avfall som mugg trives på. Septoria råte kan også påvirke klementiner i løpet av en oppdatering av vått vær, forårsaker brunaktige flekker langs overflaten av frukt.