Hovudside

Slik starter en Plant Cutting i en Sandwich Bag

by Walther

Trenger du å starte en plante kutte for å gi til en venn, eller å plante for deg selv? Denne metoden er enkel og effektiv. Ved å starte ved kutting i en forseglet plast baggie, sikrer du bladene kan slå rot med minimal intervensjon. Posen fungerer nesten som et drivhus, holde i fuktighet før det er tid for å overføre skjæring til en pott eller annen beholder.

Bruksanvisning


•  Bland like deler av lys, sandholdig jord og vermikulitt. Den lett jord er ønskelig fordi den ikke skape sykdom, som mørkere potting jord en tendens til å gjøre i utbygde borekaks.

•  Hell 2 til 3 inches av jord blandingen i en zip-top plast sandwich bag. Vanne jorda før det er veldig våt, deretter tips posen for å helle av eventuelle stående vann.

•  Bruk saks til å klippe av en liten del av anlegget i en vinkel. Fukt trimmet kanten av skjæring og fjerne noen blader på den nedre tredjedelen av skjæringen.

•  Plant kuttet spissen av skjære inn i jorden. Tett baggie nesten helt og blåse opp posen med luft; deretter ferdig tetting. Luften vil skape et drivhus-aktig atmosfære i posen, og vil også holde posen fra berøre anlegget. Still baggie i en grunn bolle å holde det oppreist.

•  La en plante slå rot. Denne prosessen vil ta alt fra 1 til 3 uker. Når klippe vokser, plassere posen i delvis sollys og sjekk jorda hver noen dager for å sørge for at det fortsatt er fuktig.