Hovudside

Indikatorer på planter får for mye lys

by Walther

Indikatorer på planter får for mye lys

Når noe er galt i et anlegg miljø, viser det symptomer som kan hjelpe deg å diagnostisere problemet. Ett slikt problem er at for mye lys, noe som ofte går hånd i hånd med for mye varme, og for lite vann. Uansett tilfelle, kan forstå symptomene hjelpe deg å vite når det er på tide å flytte anlegget til et mørkere sted.

Bleket Look


Som planter tar i for mye sollys, begynner de å bleike. Later eller gresstrå som var en gang en rik grønn fade til en utvasket gulgrønt. Dette er et tegn på at sollyset er å bryte ned klorofyll raskere enn anlegget kan produsere mer. Det er en plante versjon av solbrenthet - selv om planter kan også ta på seg en litt rødlig skjær, spesielt rundt kantene, når solbrent. Du kan legge merke til kantene av bladene curling etter, mens nye bladene vokser i mindre på grunn av for mye lys.

Leaf Scorch


I ekstreme tilfeller av solbrenthet, blader utvikle mørke flekker hvor sollyset har svidd dem. Disse stedene har ofte gule ringer rundt dem. Varmeskader og mangel på vann kan forverre dette blad svi. De brune flekker noen ganger har et forkullet utseende og føler sprø fordi solen har tørket ut disse områdene. Til slutt, de berørte bladene dø.

Sunscald


Trær og busker ofte presentere solskader på deres bark. Hvis du oppdager sprekker bark eller innsunkne bygde områder, er dette en indikasjon på anlegget mottar for mye lys. Wood-kjedelig insekter og råte soppskader målrette disse områdene, noe som kan føre til ytterligere skade på allerede svekket plante. Hvis ikke skyggelagt, kan anlegget utvikle cankers og til slutt dø.

Leaf Drop


Hvis du flytter en plante til et sted som er sunnier enn den forrige sted - som å flytte en potteplante utendørs - kan det falle blader. Dette er fordi bladene er egnet bare for lite lys, og sollyset stoppet sin matproduksjon og truet den generelle helsen til anlegget. Å tilpasse seg den nye lysintensitet, anlegget faller bladene og erstatter dem med blader som tåler mer solen. Men dette er stressende for anlegget; det er tryggere å gradvis øke soleksponering hvis du har planer om å flytte en plante til en mye sunnier plassering.