Hovudside

Hvordan bygge en foss for en Outdoor Pond

by Walther

Hvordan bygge en foss for en Outdoor Pond

En foss er en tiltalende forlengelse av en utendørs dam som legger beroligende bakgrunnsstøy og gir en fantastisk atmosfære for å slappe av etter en lang uke eller hektisk helg. Du kan lage en foss for en utendørs dam i alle størrelser eller form for å passe til området tilgjengelig. Legg lysene til omkretsen slik at du kan nyte den gnisten av vannet om natten.

Bruksanvisning


•  Planlegg området for fossen. Fylle området med jord i 2-tommers lag og tamp dem til å redusere settling til du oppnår den planlagte høyden.

•  grave ut midt i jordområdet, noe som skaper en kanal som skråner mot dammen. Hold sidene høyere enn fossen delen slik at vannet vil forbli inneholdt i fossen og ikke kjøre av sidene.

•  Legg et stykke dam liner på toppen av den delen som du gravde ut. Foringen må være lang nok til å henge ned i dammen og bred nok til å dekke de øvre sider av vannfall-kanalen. Cup toppen av duken slik at vannet vil ikke kjøre ut av fossen kanal når slangen er i posisjon på toppen av fossen.

•  Fest passende størrelse slanger til fossen eller sump pumpe med slangeklemmer. Plasser klemmer over slangen og slangen på foss eller sump pumpe vann utløp. Skyv klemmene over enden av slangen der den sitter på toppen av vannuttaket. Stram klemmen med en skrutrekker. Plasser foss eller sump pumpe i dammen.

•  Før enden av slangen til toppen av fossen område på toppen av foringen nær den siden av kanalen. Plugg i fossen eller sump pumpen og slå på vannet.

•  Plasser foss steiner i fossen kanal fra bunnen til toppen. Bruke flate steiner og skråningen dem slik at vannet renner av en stein og på stein under den. Arbeid i lag og justere duken slik at det er tett mot baksiden av steinene. Slå av pumpen, flytte den øverste delen av duken og presse jorda bak linjen nær steinene så duken vil være tett mot baksiden og sidene av steinene du plassert på forsiden av liner.

•  Plasser de største steinene først og deretter legge mindre steiner for å lede vannet i fossen med større eller mindre sprut for lyd. Hell små dekorative grus på det ferdige foss å skjule duken.

•  Rull kantene av liner for å bidra til å skape et større fortauskant for å holde vannet i fossen. Linje kantene av fossen med steiner og planter til å dekke liner så fossen ser naturlig ut.

Tips og advarsler


  • Hvis fossen eller sump pumpe er den eneste måten vannet du sirkulerer vann gjennom dammen, spleise en filtrering enhet i slangen for å holde vannet klart med minimal bruk av kjemikalier.
  • Sørg for at strømforsyningen brukes til fossen eller sump pumpen er GFI vurdert for sikkerhet.