Hovudside

Har Inchworms Harm frukttrær?

by Walther

Har Inchworms Harm frukttrær?

Inchworms, også kalt Cankerworms, mate på en rekke hard trær, men mange foretrekker frukttrær som eple, kirsebær og crabapple. Inchworm larvene klekkes tidlig på våren, når knoppene begynner å bryte på trærne. Mens de er en plage i hagen din og kan gjøre frukttrær vises skjemmende og syk, er inchworm skader ofte mindre med mindre trærne er sårbare på grunn av alder eller dårlig helse.

Knopper


Noen arter av inchworms vil hule i knoppene av frukttrær, hvor de beiter. De foretrekker frukttrær som eple og crabapple, og dette fôring kan drepe nye knopper, spesielt hvis kjølig vær fører til en forsinkelse i knopp åpning. Denne forsinkelsen gjør at inchworms å forbli inne fôring lenger, forårsaker mer skade.

Bladene


Eldre inchworm Larvene lever på bladverket av vertstreet. Mens de fleste friske trær kan tolerere delvis eller full defoliation løpet av en vekstsesong, hvis inchworm larver retur og feed for påfølgende år, er mulig lem død eller til og med tre dødsfall.

Unge, syke eller skadet tidligere Trees


Vanligvis når inchworms søke en sunn, sprek frukttre, er skaden minimal og treet generelle helse påvirkes ikke. Ofte ingen kontroll er nødvendig og treet vil bli bra neste sesong. Imidlertid kan en ung, nylig transplantert, eller svekket treet ikke fare også. Disse trærne er mer utsatt for alvorlig skade fra inchworms fôring på bladene. Hvis frukttre er sårbar, kan kontrolltiltak være nødvendig for å hindre varig skade eller død.

Kontroll


Inchworms vokse raskt i løpet av tredje og fjerde uker etter at de klekkes. Denne perioden er når skade på frukttrær blir merkbar, med store deler av bladene tygges bort, slik at bare årer og gi treet en skjelett utseende. Kontroll er ikke mulig når inchworms har nådd dette stadiet fordi skaden er allerede gjort. Bruk insektmidler i løpet av de første to ukene av vekst, mens inchworms er fortsatt mindre enn 1/2 tommers lang tid å forhindre defoliation og tap av kraft i dine frukttrær. Klekket egg eller små uregelmessige hull vises i blader indikerer at larvene har nylig klekket. Ofte hvis du riste grenene over en hvit stykke papp, kan du løsne noen ormer å bekrefte sin tilstedeværelse.