Hovudside

Hvordan Cut Back søtpotet Vines

by Walther

Som et medlem av slekten Ipomoea, er søtpotet vinstokker nært knyttet til vanlige dekorative blomster, for eksempel morgen herligheter og Moonflowers. De deler en lignende vining vekst vane som raskt dekker strukturer i masser av håndformet løvverk og trompetformede blomster. Deres utseende og kraftig vekst vane endears dem til mange gartnere. Vinrankene må skjæres tilbake på slutten av vekstsesongen om september til å opprettholde et ryddig utseende og forberede knollene for vinter dvalen. Cutting tilbake søtpotet vinstokker er enkel og tar bare noen få minutter, men de verktøyene som brukes må renses, forebygge soppinfeksjon i knollene.

Bruksanvisning


•  Rengjør og sterilisere bladene på et par skarpe bypass saks før du skjærer tilbake søtpotet vintreet. Senk bladene i en blanding av en del blekemiddel og ni deler vann i 60 sekunder. Tørk saksen i solen.

•  Trekk søtpotet vinrankene ned fra hva strukturen de vokser over. Unngå å rykke vinrankene 'base når trekke dem ned siden det forstyrrer knollene.

•  Skjær vinrankene tilbake til det halve ved hjelp av en pyntet bypass sakser. Gjøre kutt rett over. Kast vinrankene i en grønn-avfallet.

•  Skjær vinrankene lenger tilbake. Løft den resterende delen av vinrankene. Skjær dem i flukt med bakken. Kast de kuttet vintreet porsjoner.

•  Løft søtpotet vintreet knoller for vinterlagring, eller la dem i bakken hvis du bor i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 eller nyere.