Hovudside

Når å pode japansk Maples?

by Walther

Når å pode japansk Maples?

Den viktigste fremgangsmåte for å spre japansk lønn er poding, en prosess hvor borekaks fra en foretrukket kornsort, kjent som en smart, er festet til den avskårne base av en etablert lønnetre. Denne basen kalles rotstokken, eller understock. Pode er en ganske enkel prosess, men riktig timing er avgjørende for å lykkes pode en japansk lønn.

Seed Collection


Du kan velge å forplante din rotstokken på egen hånd med japanske lønn frø. De fleste kjente arter av japanske Maples er sortar, som betyr at de er kloner produsert fra borekaks og grafts av en bestemt plante. En japansk lønn ætt vil ikke produsere en klone av seg selv. Disse frøene kan brukes til å lage rotstokken hvor du vil plassere dine scions å skape den japanske lønne du foretrekker. Frøene skal samles i høst like treets bladene begynner å brun deretter plassert i en zip-lås pose med en litt fuktig tørkepapir. De skal spire i 60 til 90 dager, noe som medførte at de skal flyttes inn i potter.

Rotstokken


Hvis du ikke ønsker å vokse din rotstokken fra frø, kan det vanligvis kjøpes på nettet fra en rekke distributører. En rotstokken er generelt ansett klar til å bli brukt til poding når stammen er tilnærmet tykkelsen av en blyant. Hvis rotstokken har blitt produsert fra frø samlet inn i høst, bør det være en passende størrelse for å pode et og et halvt år senere.

Når Cut Scions


Scions, borekaks fra sorten du ønsker din nye pode å slå inn, må kuttes under spesielle forhold. Filialen skal ha minst tre knopper vokser ut av det og må være herdet og ferdig med ny vekst eller sovende. Maples er sovende to ganger i året, en gang i midten til slutten av sommeren, og igjen i slutten av vinteren. Når kuttet, kan scions lagres i opp til to måneder i kjøle zip-lock poser, men gir best resultater umiddelbart etter å ha blitt kuttet.

Når å pode Scions til rotstokken


Når ætling og rotstokken er modne nok til å pode sammen, du faktisk har et bredt vindu av tid til å fullføre poding. Du kan pode treet helst mellom juli og oktober, men avhengig av klima, kan det hende du må utføre pode under spesielle forhold, for eksempel i et drivhus.