Hovudside

Hvordan Grow Jordbær i en hengende kurv

by Walther

Hvordan Grow Jordbær i en hengende kurv

En hengende kurv tilbyr et alternativ som tar fordel av vertikal plass når du mangler verftet plass for en jordbær (Fragaria x ananassa) oppdatering. Kompakte dag-nøytral og alpine jordbær varianter fungerer best for den mindre plass i hengende kurver fordi de ikke spres med løpere som juni-bærende jordbær. Prøv jordbærsorter som "Albion" eller "Seascape", som vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 9 og 4 til 9, henholdsvis.

Basket Utvalg og klargjøring


Hengende kurver laget av torvmose, kokos eller andre naturlige materialer som fungerer best for jordbær hengende kurver fordi de renne godt og etterligne halm brukte rundt jordbærplanter. En 12-tommers diameter kurv kan vanligvis holder 04:57 jordbærplanter, slik at du kan øke eller redusere antall planter og hull i henhold til kurven størrelse og personlige preferanser. Du kan plassere alle 04:57 planter i toppen av kurven, eller du kan plante to i toppen og legg dem som er igjen rundt utsiden av kurven for å skape en dramatisk, brusende utseende som også gir hver plante mer plass til å vokse . Etter å ha bestemt hvor mange planter du vil, kuttet jevnt fordelt, 2-tommers diameter hull i den nederste halvdelen av kurven liner. Ta ut kurven liner fra kurven ramme og kutte hull med en enkel kjøkkenkniv.

Planting av Jordbær


Jordbær er vanligvis solgt som bare rotvekster som skal gå inn i bakken (eller container) så snart som mulig. Hvis du velger å plante jordbær i hull langs utsiden av kurven, setter rotenden av plantene gjennom hullene og inn i den tomme kurven. Roten krone bør være enda med kurven. Stuff halm, kokos, eller torvmose rundt hullene for å holde planter og jord på plass. Fyll kurven med en godt drenerende potting blanding rik på organisk materiale. I stedet for å kjøpe Bagasje potting mix, prøve din egen blanding, for eksempel to deler Sphagnum torvmose til en del ferdig kompost og en del perlite. La ca 2 inches av plass til kurven kanten slik at du kan plante de resterende jordbærplanter i toppen. Mulch brukt opp til øvre kant bidrar til å bevare noe fuktighet i jordsmonnet.

Care Krav


Jordbær trenger full sollys - minimum 6 timer med direkte sollys daglig. Jord i hengende kurver tørker ut mye raskere enn bakken jord. Daglig vanning kan være nødvendig i de varmeste, tørreste delene av vekstsesongen for å holde jorda fuktig, men ikke våt. Regelmessig all-purpose gjødslingshver uke gir plantene et løft under blomstrende og fruiting etapper, men er bare nødvendig når månedlig før blomstring begynner. Bland gjødsel til ca halv styrke for container jordbær. Bland et vannoppløselig, alle formål gjødsel med en hastighet på 1/2 ss av gjødsel til 1 liter vann. Anvende gjødselen til jorden er jevnt fuktig ved hjelp av gjødsel i stedet for regelmessig vanning rutine. Knip av alle blomster fra dag-nøytral og alpine jordbær til juli for å forsinke fruiting periode.

Overvintring Strawberry Baskets


Med riktig pleie, kan jordbær dyrket i hengende kurver bli overvintret og produsere mer frukt følgende år. Bringe hele kurv innendørs før den første frosten, plassere den i et beskyttet sted, for eksempel en garasje eller kjeller for vinteren. En hage skur eller andre vanlige plass fungerer for overvintring, men spre en 2- til 3-tommers lag av halm over jord og rundt kronen av hver plante for å gi isolasjon. Strie eller gamle tepper viklet rundt beholderen gir ekstra isolasjon for å holde jord varm. Vanne plantene når jorden føles tørr, noe som er typisk bare nødvendig et par ganger hver måned. Jordbær kan returnere utendørs våren tross alt frost fare har gått. Erstatte jord i hengende kurver med frisk jord før rehanging dem.