Hovudside

Slik installerer en stikkontakt i en serie

by Walther

Slik installerer en stikkontakt i en serie

Stikkontakter eller beholdere er installert som komponenter i en elektrisk krets. De er vanligvis montert i en serie, siden en 20 ampere-krets kan tjene flere uttak. Antall utsalgssteder som kan inkluderes på en 20-amp krets kan beregnes ved å telle alle lysene og uttak for tiden på kretsen, deretter multiplisere dette tallet med 1,5. Resultatet bør ikke være mer enn 20, med mindre krets serverer et vaskerom, bad eller kjøkken. For disse områdene, og for områder der romoppvarming og andre former for bruk apparater høy elektrisk er plugget i, bør en elektriker konsulteres.

Bruksanvisning


•  Slå av strømbryteren serverer kretsen der uttaket vil bli installert. Bekrefte at det ikke er strøm på ledningene der uttaket vil bli installert.

•  Pakk den hvite ledningen klokken rundt uttaket øvre sølv skrue og stram skruen. Hvis en annen hvit ledning er tilgjengelig, fest den til bunnen sølv skrue.

•  Pakk den sorte ledningen klokken rundt øvre, messing-farget skrue og stram skruen. Hvis en annen svarte ledningen er til stede, pakk det rundt nedre, messing-farget skrue og stram at skruen.

•  Koble bare wire til den grønnfarget skruen på uttaket. Hvis det er to blanke ledninger, pakk dem sammen før du fester dem til grønnfarget skruen på uttaket. Slå på kretsen.

Tips og advarsler


  • Følg lokale lover og forskrifter. Når et uttak er det siste i serien, vil det bare være en svart og en hvit ledning til å koble.
  • Når du er i tvil om strømmen er av til ledningene du arbeider med, stopp. Ring en elektriker. Aldri øke risikoen for overbelastning kretser ved å installere for mange utsalgssteder på én krets.